Dato for test: Februar 2015
Produktnavn: AEE Actioncam S70 First Descent
Pris: 2499,-
Sted for test: Geilo, Hallingskarvet, Skarslia og Ål

AEE S70 er noe så enkelt som enda en GoPro utfordrer. For så ærlige må vi være, GoPro kom først, og GoPro har vært best, hittil, men er den tiden forbi?

Det første vi merker med AEE er at kameraet er litt knotete å bruke. Dette kommer av at vi fra før bare er vant til GoPro, mens AEE velger en litt annen måte på å løse ulike funksjoner. Når vi først blir vant til dette er det helt ok å bruke.

Det neste problemet vi støter borti er at AEE-husene ikke kan brukes sammen med vårt GoPro-tilbehør. Litt dumt, men heldigvis er det mange fester med i pakken vi fikk, så vi lar oss ikke stoppe. For å bruke kameraet på såkalt "selfiestang" må vi derimot ta det ut av huset og kjøre ubeskyttet. Dette er ganske ubehagelig i starten, men vi slappet mere av etter kort tid. Men her har AEE en jobb å gjøre.

I bruk har kameraet omtrent like mye funksjoner som et GoPro, det vil si du kan filme, ta bilder og timelapser, og alt kan styres med smarttelefonen din via wifi. AEE S70 kommer med en skjerm som kan taes av, og denne er en god ting å ha dersom du ikke skulle ha smarttelefon tilgjengelig.

Vi filmet flere ulike ting med vårt AEE, og vi kan ikke si at vi umiddelbart så noen stor forskjell fra GoPro. Riktignok filmer ikke AEE S70 i 4K, men det har vi hittil ikke brukt på GoPro heller, så det går greit. Eneste vi ser GoPro er bedre på er antallet FPS, og heller ikke her ser vi store forskjeller.
 

Konklusjon:
AEE S70 er et perfekt kamera for deg som ikke har et fra før, og som har lyst til å begynne å filme. Kameraet er mye rimeligere enn sine konkurrenter og det følger med mye ekstrautstyr. Vi ser ingen store forskjeller på videofilene og kan enkelt anbefale dette videre. Har du masse GoPro-tilbehør fra før vil disse ikke passe overens.

Teknisk informasjon:
720p-video: 25, 30, 50, 60, 120 fps
1080p-video: 25, 30, 50, 60 fps
Fotooppløsning: 16 megapiksler
Vidvinkel: 170 grader
Bildestabilisator: Nei
Trådløsfunksjon: WiFi
GPS: Nei
LCD-søker: Ja, avtagbar
Vekt kamera: 85/115 gram (uten/med LCD)
Vekt med hus: 214/247 gram (uten/med LCD)
Vanntett: 100 meter med hus