De bratteste og kvasseste toppene i Jotunheimen finner vi i Hurrungane. Dette fjellområdet er utpreget alpint, med mange topper på over 2000 meter. Det er et legendarisk område for norske fjellfolk. Her ligger klassikerne tett i tett, både klatreturer forbeholdt sommerstid, men også i større og større grad på vinteren med moderne toppturski på beina.

Turtagrø Hotell er det naturlige utgangspunktet for toppturer i Hurrungane, ganske uten alternativer før Sognefjellsveien og etterhvert Årdalsveien åpner utover våren. På vinteren kommer du kun til Turtagrø fra vest, via Sogndal. De fleste av toppene, og særlig de største klassikerne er det noe anmarsj til, og krever lange dager på ski. Både vær, lys og snøforhold er som regel bedre et godt stykke utpå vinteren. Topptursesongen her varer gjerne helt til sommeren.

Store Ringstind er en av de mest ikoniske og flotteste toppene i Hurrungane, med vanvittig utsikt og fantastisk skiterreng. Som de fleste av de store klassikerne her, er dette en seriøs tur som stiller krav både til fysisk form og til kunnskap og erfaring med alpint terreng. Turen går også over bre. Selv om bresprekkene på en normal vinter er godt dekket med snø, er dette enda en god grunn til å vurdere guide for de som ikke har nødvendig erfaring selv. Samtidig er dette en tur som kan gjennomføres for alle med normalt gode skiferdigheter og form. Turens lengde på opptill 10 timer, gjør i tillegg at man bør være sikre på gode værforhold.

Fra Turtagrø starter turen med en lang, flat tur på flere kilometer innover Ringsdalen. Dette kan man godt si er prisen å betale for å komme inn i hjertet av Hurrungane, og når du står på toppen og nyter utsikten fra Store Ringstind får du god avkastning på investeringen. Det meste går i glemmeboken når du har tusen høydemeter med nedkjøring i episke omgivelser framfor skituppene samme vei som du kom opp.
 
En skibestigning av Store Ringstind eller en av de andre 2000-metersklassikerne i Hurrungane er mer enn en topptur. Det er et eventyr og en fantastisk opplevelse, og for de som ikke selv har kunnskapen til å planlegge og gjennomføre en tur alene anbefales på det sterkeste å gå med fjellfører, som kan bookes via Turtagrø Hotell eller direkte med Norgesguidene (fra rundt 1000 kroner p.p).