Det går ikke an å komme unna Lyngsalpene når en snakker om toppturmulighetene i Norge. Det høyeste fjellet, Jiehkkevarre, har toppunkt på 1834 meter over havet. Du finner en rekke toppturfjell på over 1500 meter med skikjøring helt ned til havet.

Holmbukttind er en av de store toppturklassikerne i Lyngen, og byr på hele 1600 høydemeter fantastisk skikjøring rett ned i fjorden når snøforholdene er gode. Dette er en seriøs topp både med tanke på at det er mange bratte høydemeter som skal forseres, og med tanke på snøskredfare. Her kreves både en lang dag med godt vær, god form og stabile snøforhold.

Har du det som kreves, samt at været og snøforholdene tillater det, så er Holmbukttind en av de fineste toppturene du kan velge blant de høyeste tindene i på Lyngenhalvøya. Her snakker vi store fjellsider og stor sannsynlighet for melkesyre både på vei opp og på vei ned. Det er også store muligheter for ditt livs skiopplevelse og ditt livs naturopplevelse i ett.

Både snøforhold og lysforhold taler for at Holmbukttind er en tur som passer best godt utpå vinteren eller på våren. Godt utpå vinteren har snøen ofte satt seg og dagene er lengre slik at du kan ta deg den tiden det krever å gå over 1600 bratte høydemeter oppover, og fortsatt ha krefter til å nyte turen ned. Her er det faktisk helt vanlig å gå topptur helt ut i juni, etter førefallet da snøen har stabilisert seg helt og man ikke lenger trenger å ta hensyn til lagdelt vintersnø.