Type: Actionkamera
HD-støtte: Full HD (1080p), HD Ready (720p) Videooppløsning 1280 x 720, 1920 x 1080, 800 × 480
Støttede minnekort: microSD, Memory Stick, microSDHC
Sensortype: CMOS
Bilder per sekund (høyeste oppløsning): 60 bilder/sek
Pris: 1989,- 

Høyde: 46.5 mm
Bredde: 24.2 mm
Dybde: 81.5 mm
Vekt: 67 g

Sonys HDR-AS100VW støtter ikke 4K slik som de nyeste GoPro kameraene gjør, men alt det andre det gjør, gjør det godt. Vekten er lavere enn GoPro, størrelsen er mindre, og brukermenyene er enkle og oversiktlige. Bildekvaliteten er også helt rå, med optikk fra berømte Carl Zeiss, et navn som får fotografer til å bli smått salige.

Les også:
Skiinfo tester: Douchebags
Skiinfo tester: AEE Actioncam S70
Skiinfo tester: Furberg Freeride 168

Det vi likte best med Sony HDR-AS100VW var midlertidig den innebygde "SteadyShot" funksjonen som gjør at bildet ikke rister like mye som ved uten bruk av denne funksjonen. Vår erfaring er at veldig mange bare legger videoer i sosiale medier rett ut fra kamera. Akkurat her er Sony HDR-AS100VW helt overlegen! En annen kul ting er at Sonys kamera har litt bedre lyd fra den innebygde mikrofonen med vannhuset påmontert. Dette er også et godt pluss for underdogen!

Vi testet Sony HDR-AS100VW opp imot et GoPro Hero 3+ da disse to kom ut omtrent samtidig. Vi festet de på en monopod og kjørte noen runder i Tryvann bare så vi kunne vise forskjellene. Som du kan se i videoen er fargene fra Sony sitt kamera mye sprekere enn GoPro sine farger, men du kan også tydelig se effekten av "SteadyShot", Sonys egen steadicam funksjon. Det eneste som kan være litt negativt med dette er at kameraet cropper ut en del av videoen for å stabilisere, men vi er svært godt fornøyde med resultatet i vår video.

Sony HDR-AS100VW koster rundt 2000 kroner nytt i butikk, og da får du med endel monteringsdingser, på lik linje med GoPro. 2000 kroner for dette kameraet er en meget god pris, og vi kan absolutt anbefale dette som et reelt alternativ til GoPro. 

Konklusjon:
Lurer du på om du skal kjøpe deg et slikt kamera for første gang mener vi at du lett kan velge dette foran f.eks GoPro. Har du mange tusen kroner i GoPro tilbehør fra før er valget vanskeligere, men vi synes fortsatt at Sony HDR-AS100VW fortjener en sjanse. Det revolusjonerer ikke actioncam-markedet, men det kommer inn og gir storebror GoPro ganske hard konkurranse helt frem til mållinjen. Vi sitter spente og følger med på Sony i fremtiden!