I en hel sesong har vi fått testet ut skiboksen Nordic Loader fra den svenske produsenten Calix. Boksen er slank, den er blank, den veier lite og den åpnes fra to sider. Kan det bli bedre?

Ja, det kan det. Boksen ser som sagt veldig pen ut, både på vår testede BMW 5-serie og vår VW Golf. Vi har også sett boksen på andre biler som f.eks Tesla, og kan gå god for at den kler andre biler vel så godt som våre egne. MEN, det er jo ikke utseendet som er viktigst når man kjøper skiboks, eller er det?

Vår erfaring viser at hurtigfestet for å feste skiboksen til bilens takstativ i stor grad er verdt dette kjøpet. Det høres kanskje rart ut, men Calix' hurtigfester gjør at vi kan ta av OG på skiboksen på bare få minutter. Man strammer festene omtrent som man tar på en snowboard-binding, og vips er du klar til å dra på tur. Et stort pluss til Calix!

En annen fordel er at boksen lar seg åpne fra begge sider. På den måten får du enkelt tilgang til hva det måtte være, og du slipper å skyve skiene inn fra bakenden. Et hendig lys med touch-funksjon i taket av boksen gjør den til en drøm å bruke på kalde og mørke kvelder eller netter.

Men er det bare plusser ved denne boksen fra Calix? Dessverre, nei, en minus ved boksen er at den vibrerer litt i fronten på taket. Dette er nettopp fordi den er så lett. Dette gjør lager så vidt vi kan se ikke noe lyd, men er du nøye med detaljer kan dette plage deg. Vi har også merket at den "suser" litt mer enn lignende bokser, det kan også ha noe å gjøre med at vi har veldig lave takstativer på våre biler. Det suser ikke mer enn at man kan leve fint med det. Fyller du boksen med utstyr, slik den er ment å brukes, vibrere den mye mindre og turen går som en drøm.

 

PLUSS:
- Pen
- Åpnes fra begge sider
- Hurtigfestet

MINUS:
- Vibrerer litt hvis boksen er tom