Vår nettside bruker cookies hovedsaklig for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Fortsett å bruke siden som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her. Personvernpolicy
Ok

Test: Adidas Tycane Pro Outdoor

9th Februar 2016 | Skiinfo

 - ©Skiinfo

Foto: Skiinfo

Det er virkelig ikke alltid man behøver maske og goggles. Mange skiløpere liker å gå med et par lette solbriller, glad for å kjenne vinden i ansiktet. Men for dynamiske utendørsidretter er velsittende solbriller av god kvalitet da ekstremt viktig. Og du, det foreligger faktisk forskning på dette. Den internasjonalt anerkjente optometristen Nick Dash gjorde en undersøkelse for en tid siden. Resultatet er klart: sidesynet og perspektivet i brilleglassene er viktige faktorer for våre sportslige prestasjoner. I tillegg er det en viktig beskyttelse for øynene, ikke bare mot UV-lys, men også mot vind.

Adidas Eyewear har med Tycane Pro Outdoor satt nye standarder for markedet. Allerede på lanseringen i 2014 fikk brillene mye positive tilbakemeldinger. Men vi har selvfølgelig testet de selv, og vårt inntrykk av produktet kan du lese i rapporten som følger.

Dette sier produsenten:
Tycane Pro Outdoor med tettsittende wrap-around utforming gir ultimat beskyttelse selv i de verste forhold og fjerneste fjellstrøk. Takket være avtakbare ClimaCool® skumpads og hodebånd, er disse solbrillene en reell erstatning for goggles.

- SPX™ + Flex Zones&trade
- Decentered Vision Advantage™ PC Lens
- Wrap-around Protection
- Ventilation System
- ClimaCool ™
- Hydrophobic
- Vision Advantage™ with LST™ Lens Concept
- Double-Snap Nose Pads&trade
- TRI.FIT Temple
- Helmet compatible
- Quick-Change Lens System&trade
- Cap compatible

Bildegalleri

Se alle

Dette sier redaksjonen i Skiinfo:
Tycane Pro Outdoor kom til oss i to størrelser, med flere utskiftbare glass og i en solid, praktisk og godt polstret bæreveske. Vesken er plassbesparende og trygg, med glidelås. Førsteinntrykket av brillene: super lette og veldig sporty! Spesielt kult er selvsagt den avtakbare ClimaCool® skum-pad'n, men mer om dette nedenfor. 

Førsteinntrykket bekreftes da brillene legges på vekta: beskjedne 33 gram klassifiserer brillene til størrelse L, og noe mindre enn det er bare for nette kvinner og de med veldig lite hode! Dette er å regne som ingenting. Foruten ekstra brilleglass følger det med justerbart hodebånd som kan festes i små bøyler på kanten av brilleglasset, som ekstrautstyr. 

Tycane Pro Outdoor har hele testen gjennom overbevist oss med sin gode passform. De ligger svært nær øynene når de er på, de slipper derfor nesten ikke noe strølys eller vind inn til øyet, og gir derfor topp beskyttelse. For optimal tilpasning kan det være lurt å prøve brillene i alle tre trinn (opp- eller ned-klikk) så du får de så nære øynene som mulig. Neseputene kan ikke justeres på denne første generasjonen av Tycane Pro Outdoor, men det plager oss ikke. Vi er mer opptatt av, og imponert over, hvor godt de beskytter mot vinden. Alle som har stått ski med solbriller kjenner følelsen når man kommer opp i fart, øynene tørker, man må blunke og tårene tar til. Med Tycane Pro Outdoor hører disse opplevelsene fortiden til! 

Takket være litt gummiert tupp på stroppen er heller ikke raske hodebevegelser noe problem – og du kan konsentrere deg om å stå ski. Hvis du kjører uten hjelm og med lue trenger du ikke lenger frykte for at brillene skal skli av. Hjelmkjørere er vanligvis ikke solbrillebrukere, for som øretelefoner blir briller ofte presset inn av hjelmen og lager trykkpunkter. Sitter hjelmen svært trangt på, vil ikke Tycane Pro Outdoor løse dette. Men: I vår test gikk det overraskende fint med to av de tre hjelmene vi prøvde, fordi stroppen rundt ørene er svært tynn, og derfor kan brukes under hjelmen.

Den kanskje største nyvinningen med Tycane Pro er imidlertid den avtakbare skum-beskyttelsen. Med et enkelt klikk kan denne ekstra beskyttelsen klipses på den normale rammen og dermed sikre en fullstendig beskyttelse av øynene. Men selv uten denne ekstra beskyttelsen sikrer glassene meget god beskyttelse for øyet fra både vind og sol. Skum-rammen er tenkt spesielt for høye fjell og lengre breturer. Totalt sett liker vi imidlertid komforten bedre uten skumramme, så testen er for det meste utført uten denne. Men som sagt: brillene sitter tett og slipper inn svært lite lys og vind til øynene, så selv uten ekstradelen er du godt beskyttet. 

En liten ulempe med slike svært tettsittende solbriller er at det rundt den lille ventilen på innsiden, av og til kan være litt dugg. Oftest i varme temperaturer eller ved høy innsats. Det er dog fort gjort å fjerne brillene fra hodet, justere remmen og raskt er du tilbake i full kontroll. 

Bare beskyttelsen og passformen alene på disse Adidas-brillene har gjort oss overbevist. Og ingen her klager heller på den optiske kvaliteten. Avhengig av lysstyrken kan du velge mørkere, lysere eller klare brilleglass, alle med god kontrast og et naturlig bilde. Det er forholdsvis lett, med litt praksis, å bytte de ut, men du må av med hanskene! Det beste: Synsfeltet på Adidas Tycane Pro Outdoor er ideelt for ski-kjøring! Den spesielle formen på glassene gir ekstremt godt overblikk, der andre solbriller sterkt begrenser sidesynet. Vi likte også godt det faktum at materialet aktivt frastøter seg smuss, fuktighet og støv. 

Konklusjon: For den noe syrlige sum av ca. 1.500 kroner får du her en ekstremt sporty og super beskyttende solbriller, som kan brukes til alle utendørsaktiviteter – det være seg ski, klatring, sykling, brevandring eller fjellklatring! Super beskyttelse, lett og behagelig, enkle å justere - det er rett og slett intet å utsette på disse solbrillene.

Annonse

Brukernes snøkommentarer fra mobil

Vaset +

163 dag(er) siden - Vaset.

Stranda Skisenter +

Tynt lag pudder oppå skare i skyggen, myk vårsnø (20-30 cm) i solsiden.

164 dag(er) siden - Stranda Skisenter.

Pudder 6cm
Gaustablikk - Gaustatoppen +

Perfekte forhold, både i bakker og været sist helg

180 dag(er) siden - Gaustablikk - Gaustatoppen.

Vårsnø 0cm
Myrkdalen - Voss +

Herlige forhold i vinterferien 2017. Godt preparerte løyper og akkurat passe mye folk. Ingen kø.

202 dag(er) siden - Myrkdalen - Voss.

Maskinpreparert 5cm
Beitostølen +

206 dag(er) siden - Beitostølen.

Preparert pudder 0cm

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!