Type: Actionkamera
HD-støtte: 1440p HD video: 30 fps/1080p HD video: 60, 50, 48, 30, 25, 24 fps/960p HD video: 100, 60, 50 fps/720p HD video: 120, 100, 60, 50, 30 25 fps/480p (slow motion): 240 fps 
Sensortype: 12.4 MP, 1/2.3" CMOS
Stillbildeoppløsning: 12 MP og 7 MP
Bilder per sekund (høyeste oppløsning): 30 bilder per sekund
Innebygd mikrofon og innebygd GPS
Batterikapasitet: Godt batteri (opptil 2 timer ved 1080p). Støtter strømtilkobling.
Vanntett uten deksel opptil 50 meter.
Tilkobling: Wifi, Bluetooth, ANT+, USB, MicroSB
Pris: Fra 3699 kr for bare kamera. Rimelig tilbehør for ulike aktiviteter.

Høyde: 40,6 mm
Bredde: 77,0 mm
Dybde: 36,8 mm
Vekt: 151,7 gram
Størrelse på display: 24,4 mm

Garmin Virb XE støtter ikke Ultra hd (4K) slik som mange av de andre actionkameraene på markedet gjør. Men det er allikevel et veldig bra kamera, og vi synes at bildekvaliteten er god. Det er allikevel en merkbar forskjell til for eksempel GoPro. I tillegg til actionkameraer fører også Garmin produkter som treningsklokker og navigasjon. Virb XE snakker til andre Garmin-produkter. Du kan for eksempel koble flere av Garmins smartklokker til kameraet slik at du kan bruke den som fjernkontroll eller starte og stoppe opptaket. Vi liker også at du kan se gjennom bilder og videoklipp på appen som du kan laste ned. 

Kameraet har mange innebygde sensorer som samler inn informasjon i tillegg til opptaket. Kameraet kan måle fart, G-krefter, puls og tråkkfrekvens på sykkel. Den innebygde GPSen gir et bilde av ruten for aktiviteten.

Kameraet er vanntett ned til 50 meter uten deksel. At den ikke har deksel gjør at lyden blir betydelig bedre enn kameraene med deksel. Kameraet er litt større og tyngre enn for eksempel GoPro og Sony. Hvis du har tilbehør fra GoPro fra før kan du bruke dette til Virb XE, som vi mener er et stort pluss. Vi brukte selv GoPro-tilbehør da vi testet kameraet, og det fungerte utmerket. 

Vi testet også redigeringsprogrammet Virb Edit som følger med og synes det fungerer veldig godt. Det er enkelt og brukervennlig, selv for deg som ikke har redigert mye fra før. Du kan legge all informasjonen oppå videoen. Det finnes en rekke maler for grafikk, men du kan også lage din egen. 

Konklusjon:
Skiinfo anbefaler dette kameraet som et meget bra alternativ til de andre actionkameraene på markedet. Vi gir pluss for brukervennligheten, redigeringsprogrammet, den innebygde GPSen og at det gir god lyd.