Endelig kommer snøen, og det akkurat i tide til julaften! Det kunne vel egentlig ikke vært så mye bedre. Men du må til fjells for at nedbøren skal komme som snø. Denne uken har endelig snøvarselet på skiinfo.no fylt seg opp med deilige centimeter med nysnø.

Her er snøvarsel for fem av skianleggene torsdag morgen:

 Snehová předpověď pro česká lyžařská střediska

Værekspertene bekrefter at man må til fjells for å få nysnø på julaften. Prosjektleder i storm.no, Ronald Toppe forteller til skiinfo.no at det er innlandet på Østlandet og sør i Trøndelag som har mest snø og lavest temperatur nå, og får de beste skiforholdene gjennom julen.

— Men de må stort sett klare seg med den snøen de har, dette er de områdene som får minst nedbør gjennom julen, sier Toppe. 

Disse skianleggene har mest snø akkurat nå:

 Snehová předpověď pro česká lyžařská střediska  

Ifølge vårt puddervarsel skal Røldal få 61 cm snø de nærmeste dagene, Dagali Fjellpark 57 cm, Hodlekve i Sogndal 41 cm, Tyin på Filefjell 40 cm, Haukelifjell 39 cm, Hovden 35 cm, Beitostølen 23 cm, Myrkdalen 21 cm, Hemsedal 16 cm og Geilo skal få 14 cm for å nevne noen. Da er det bare å krysse fingrene for at temperaturene holder seg på den blå siden slik det ligger an til nå, og at denne nedbøren kommer som snø. 

Sjekk puddervarsel for alle skisentrene her 

Storm på storm

Når det gjelder været blir det mye vind ifølge Ronald Toppe ved storm.no. Han forteller at det kommer til å blåse kuling og storm i store deler av landet, og vinden kommer til å merkes også nord på Østlandet og sør i Trøndelag.

— De kraftige uværene som nå raser inn fra sørvest og vest kommer til å gi økende skredfare, spesielt i fjellet i vest – fra sør på Vestlandet hele veien nordover til Vest-Finnmark, sier Toppe til skiinfo.no.

Tenk dere godt om dersom dere skal gå tur i fjellet. Sjekk varsom.no for oppdatert skredvarsel. Man må også kjøre forsiktig på veiene når man ferdes i områdene med mest vind.

Gode forhold i anleggene

Skianleggene har produsert mye kunstsnø og det er gode forhold i bakkene som er åpne. Det er ingen grunn til å la skiene ligge igjen hjemme. Skianleggene har jobbet på spreng for å få så mange bakker som mulig åpne til juleferien, så det er bare å komme seg ut. De fleste anleggene holder åpent hver dag hele julen, og det er mange spennende aktiviteter for store og små over hele landet.  

Sjekk den fullstendige oversikten over åpne skianlegg her