Vår nettside bruker cookies hovedsaklig for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Fortsett å bruke siden som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her. Personvernpolicy
Ok

Hvit jul og gode forhold i Hafjell og Kvitfjell

23rd Desember 2016 | skiinfo.no

Skisteder i denne artikkelen: Hafjell, Kvitfjell

Både på Kvitfjell og Hafjell er det meget gode forhold i bakkene om dagen. Det er bare å ta med seg julematen og stjerneskuddene og ta jule- og nyttårsfeiringen til fjells! - ©Hans Kristiansen

Både på Kvitfjell og Hafjell er det meget gode forhold i bakkene om dagen. Det er bare å ta med seg julematen og stjerneskuddene og ta jule- og nyttårsfeiringen til fjells!

Foto: Hans Kristiansen

Og Hafjell og Kvitfjell er et av stedene med vinterlig julestemning og gode forhold i bakkene. Samtidig fortviler deler av landet over sommertemperaturer og en grønn jul.

Med rekordtidlig sesongstart og en god kuldeperiode i november har snøkanonene gått for fullt i både Kvitfjell og Hafjell.

Åpent til bunn i begge anlegg

— Begge anlegg er nå åpne helt ned, og vi har gode snøforhold i bakken. De siste dagene har vi igjen hatt en mild periode, men med våre oppgraderte snøanlegg har de korte kuldeperiodene gjort at vi har fått en veldig solid såle med snø, skriver Alpinco i en pressemelding.  

Daglig leder i Hafjell og Kvitfjell, Odd Stensrud forteller at de gode forholdene i bakken har gitt utslag også på heiskortsalget.

— Pr. i dag ligger vi 17 prosent foran fjoråret på salg av heiskort. Dette er en meget gledelig utvikling, siden fjoråret var et rekordår i begge våre anlegg. Enda mer gledelig er økningen vi har hatt hittil i år på antall skidager, som selvsagt kommer av at vi har åpnet mer av anleggene tidligere enn i fjor, sier Stensrud.

Alle heiser går i jula

Både i Hafjell og Kvitfjell ligger natursnøen fra topp til bunn.

— Mange fatter ikke hvor god vinter vi har her oppe, sier Stensrud. 

Kuldeperiodene har blitt utnyttet maksimalt hele forsesongen, og både Hafjell og Kvitfjell åpner for fullt i julen. I Kvitfjell vil alle heiser gå fra julaften, og i Hafjell vil 17 av 18 heiser gå i jula. I Kvitfjell vil 28 av 32 kilometer løyper være åpne i julen. I Hafjell er forholdene eksepsjonelt gode fra topp til bunn. Alle hovedtraséer- og heiser er åpne.

— Vi skal langt tilbake i tid før vi finner like gode forhold i Hafjell i julen. Forholdene som venter julegjestene er fenomenale i begge anlegg, avslutter Stensrud.

I tillegg har både Hafjell og Kvitfjell et solid parktilbud på plass. 

Bildegalleri

Se alle

Annonse

Brukernes snøkommentarer fra mobil

Vaset +

123 dag(er) siden - Vaset.

Stranda Skisenter +

Tynt lag pudder oppå skare i skyggen, myk vårsnø (20-30 cm) i solsiden.

124 dag(er) siden - Stranda Skisenter.

Pudder 6cm
Gaustablikk - Gaustatoppen +

Perfekte forhold, både i bakker og været sist helg

140 dag(er) siden - Gaustablikk - Gaustatoppen.

Vårsnø 0cm
Myrkdalen - Voss +

Herlige forhold i vinterferien 2017. Godt preparerte løyper og akkurat passe mye folk. Ingen kø.

163 dag(er) siden - Myrkdalen - Voss.

Maskinpreparert 5cm
Beitostølen +

166 dag(er) siden - Beitostølen.

Preparert pudder 0cm

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!