Vår nettside bruker cookies hovedsaklig for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Fortsett å bruke siden som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her. Personvernpolicy
Ok

Houdini i medvind

18th Januar 2017 | skiinfo.no

Houdini med egen butikk i Oslo. - ©Kristian Harby

Sports- og friluftsmerket Houdini har åpnet "hub" i Oslo. Det er den første butikken Houdini åpner utenfor Sverige.

Foto: Kristian Harby

Houdini har mottatt prestisjefull pris for sitt bærekraftige fokus og er aktuelle med nyåpnet signaturbutikk i Oslo. 

Eller, en helt vanlig butikk er det ikke. Den nye butikken i Hegdehausveien i Oslo kalles ”Houdini Hub”, og er den første butikken Houdini åpner utenfor Oslo. 

Hva er så en Hub?

— Hub betyr knutepunkt. Vi hadde ikke lyst til å kalle det butikk, brand store eller flagship store. Dette er nemlig mye mer enn en vanlig butikk, forteller Josef Nyström i Houdini Sportswear Norge til skiinfo.no.

I tillegg til at det skal selges klær vil det bli en rekke aktiviteter og arrangement i butikken. Og Nyström har planene og ambisjonene klare:

— Vi skal ha vår første morgenyogasession i huben 31. januar. I tillegg har vi planer om å ha after work en gang i måneden, inspirerende forelesninger, workshops og lignende som skal være åpent for alle. Man kan også leie klær, levere klær til bruktsalg, reparasjon og til slutt resirkulering, sier Nyström.

Huben åpnet i Hegdehausveien i Oslo rett før jul. Fra venstre Josef Nyström, Houdini Sportswear Norge, Eva Karlsson, Houdini Sportswear og Peter Gigris, Snøhetta. - ©Kristian Harby

Huben åpnet i Hegdehausveien i Oslo rett før jul. Fra venstre Josef Nyström, Houdini Sportswear Norge, Eva Karlsson, Houdini Sportswear og Peter Gigris, Snøhetta.

Foto: Kristian Harby

Samarbeid med Snøhetta

Du finner ikke noen vanlig kasse i butikken, men blir møtt av et hangout-område. Naturen er inspirasjon og utgangspunkt for arkitekturen.

Det nye Houdini-miljøet er konseptualisert, designet og utviklet i tett samarbeid med det verdensledende arkitekt- og designfirmaet Snøhetta, med mål om å reformere og skape en ny kundeopplevelse.

— Interiøret er karakterisert av lette furuelementer i varierende størrelse og dimensjoner. Skalerbare og modulære møbler gir en dynamisk og rolig følelse sammen med de røffe sementveggene, skriver Houdini i en pressemelding. 

Og Josef Nyström i Houdini Norge er fornøyd med resultatet.

— Det er en nydelig butikk. Den er annerledes enn andre butikker, og man får en god følelse når man kommer inn i lokalet. Det har for eksempel vært flere arkitektstudenter innom for å se og få inspirasjon, sier han.

Pris for fokus på bærekraft og miljø

Houdini designer og lager produkter der bærekraftighet og funksjon alltid går hånd i hånd. På fredag ble de årets vinnere av H&M og ELLEs councious award som ble delt ut på den prestisjefylte ELLE-gallaen i Stockholm. Og de vant nettopp på grunn av sitt fokus på miljø og bærekraft.

”Bærekraft er kjernen i alt selskapet gjør: Fra design og nøye utvalgte materialer, til engasjementet i å forlenge levetiden, samt å resirkulere sine egne materialer for å skape nye plagg”, skriver juryen i sin begrunnelse.

 

Houdini fikk årets H&M og ELLEs councious award under ELLE-gallaen i Stockholm fredag 13. januar. Mia Grankvist (f.v.), Hanna Lindblad, Eva Karlsson og Jesper Danielsson fra Houdini tok i mot prisen. - ©Houdini Sportswear

Houdini fikk årets H&M og ELLEs councious award under ELLE-gallaen i Stockholm fredag 13. januar. Mia Grankvist (f.v.), Hanna Lindblad, Eva Karlsson og Jesper Danielsson fra Houdini tok i mot prisen.

Foto: Houdini Sportswear

— For oss er prisen en anerkjennelse av at bevisstheten på vårt miljø- og samfunnsansvar har økt. Vi har jobbet med disse spørsmålene i mange år, og vi håper at dette fokuset vil spre seg, sier administrerende direktør i Houdini Sportswear, Eva Karlsson. 

Bærekraft er ikke et separat tema for Houdini, men en integrert del av alt de gjør.

— Det er alle sin oppgave, og noe vi alle tenker på hele tiden, sier Josef Nyström.

Tidligere vinnere av H&M og ELLEs councious award er Fillipa K (2016), Lily Cole (2015), Bruno Pieters (2014) og Stella McCartney (2013).

— Det betyr masse for Houdini å vinne denne prisen. Det betyr også mye at det gir oss oppmerksomhet utenfor den kretsen og målgruppen vi vanligvis har, avslutter Nyström.

Bildegalleri

Se alle

Annonse

Brukernes snøkommentarer fra mobil

Vaset +

123 dag(er) siden - Vaset.

Stranda Skisenter +

Tynt lag pudder oppå skare i skyggen, myk vårsnø (20-30 cm) i solsiden.

124 dag(er) siden - Stranda Skisenter.

Pudder 6cm
Gaustablikk - Gaustatoppen +

Perfekte forhold, både i bakker og været sist helg

140 dag(er) siden - Gaustablikk - Gaustatoppen.

Vårsnø 0cm
Myrkdalen - Voss +

Herlige forhold i vinterferien 2017. Godt preparerte løyper og akkurat passe mye folk. Ingen kø.

163 dag(er) siden - Myrkdalen - Voss.

Maskinpreparert 5cm
Beitostølen +

166 dag(er) siden - Beitostølen.

Preparert pudder 0cm

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!