Vår nettside bruker cookies hovedsaklig for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Fortsett å bruke siden som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her. Personvernpolicy
Ok

Nyheter fra ISPO: Her er de nye skimodellene for sesongen 2017/18

15th Februar 2017 | skiinfo

ISPO 2017: Fra standen til Elan - ©Skiinfo

ISPO 2017: Fra standen til Elan

Foto: Skiinfo

Hvert år, i månedsskiftet januar/februar, framvises neste sesongs vintersportsnyheter på ISPO-messen i München. Representanter for skiindustrien, fagforhandlere, journalister og vintersportskjendiser stimlet i år sammen fra 5. til 8. februar i Bayerns hovedstad. Produkter blir presentert, erfaringer utvekslet og bransjens utvikling diskutert. Med over 2500 utstillere og 85 000 bransjefolk på besøk er det alltid noe på gang på IPSO. Skiinfos utsendte hoppet i det og snakket med utallige skiprodusenter. Hva er siste nytt fra Atomic, Salomon, Völkl, Elan og co.? 

Skitrender i 2017/18-sesongen

Et par klare trender for kommende år kunne spores på årets ISPO. De virkelig store tekniske nyvinningene uteble imidlertid. En trend som er verdt å merke seg er utviklingen innen utstyr skreddersydd for kvinner. Nå kommer det ikke bare enkeltmodeller, men hele kolleksjoner tilpasset kvinner. Eksempelvis har Head, Fischer og Blizzard sterkt fokus på dette, og framviste løypeski som veide så lite som ett kilo per ski.

Kvalitetsmaterialer

Det fokuseres stadig mer på bruk av kvalitetsmaterialer i skiene. Trekjerner (poppel, bøk, balsa, etc.), titanal-lag (delvis av vekthensyn, samt for avstivning), moderne materialer som grafén, lin og fleece – mange forskjellige ting blir utprøvd. Men mest av alt blir det arbeidet med skienes form, sammspillet mellom ski og bindingsplate, og selve bindingen som er viktig. Per i dag er det nok mest ytelse å hente på disse områdene. Mange produsenter gjør også et poeng av at de bruker erfaringer fra verdenscupen i alpint til å forbedre tilbudet til «vanlige» alpinister, for å gjøre skiene enda mer sporty.

Trender for neste sesong

Ytterligere en trend: Flere produsenter har oppdaget at det for de mer pengesterke skikundene ikke spiller noen stor rolle om de må betale 500 eller 1000 Euro for nye ski. Dermed tilbyr tilnærmet alle produsentene flaggskipmodeller, hvor absolutt alt av kunnskap er tatt i bruk, i kombinasjon med kostbare byggematerialer. Kvaliteten og håndtverket har naturligvis sin pris, men det ser ikke ut til å avskrekke kundene. Vi opplevde at det generelt var god stemning hos skiprodusentene.

Blant nye teknologier foran 2017/18-sesongen finner vi blant andre Atomics Servotec, 3D-glass fra Völkl, Arrow fra Elan og C/FX fra Salomon. På de neste sidene (klikk på knappen "Neste" under artikkelen) kan du lese mer om hver enkelt produsent og deres høydepunkter foran neste års skisesong. Kos deg!

Vi har også listet opp nyhetene fra de utvalgte produsentene her:

Atomic kjører Servotec 

Rossignol viser den nye versjonen av suksessmodellen Soul 7

Elan mottar Gold Award for topptur-skien Ibex 84 Carbon XLT 

Blizzard presenterer Women2Women-serien og nye Rustler

Scott presenterer nye SLIGHT-modeller

To nye skiserier fra Black Diamond

Suksesshistorien K2 Konic fortsetter

Völkl viser fram nye Racetiger, så vel som BMT90-toppturski

Elegant kvalitet: Fischer Brilliant Ski

Head viser fram den nye freeride-serien KORE

For dem med tre på hjernen: good schi

Bildegalleri

Se alle

Annonse

Brukernes snøkommentarer fra mobil

Vaset +

123 dag(er) siden - Vaset.

Stranda Skisenter +

Tynt lag pudder oppå skare i skyggen, myk vårsnø (20-30 cm) i solsiden.

124 dag(er) siden - Stranda Skisenter.

Pudder 6cm
Gaustablikk - Gaustatoppen +

Perfekte forhold, både i bakker og været sist helg

140 dag(er) siden - Gaustablikk - Gaustatoppen.

Vårsnø 0cm
Myrkdalen - Voss +

Herlige forhold i vinterferien 2017. Godt preparerte løyper og akkurat passe mye folk. Ingen kø.

163 dag(er) siden - Myrkdalen - Voss.

Maskinpreparert 5cm
Beitostølen +

166 dag(er) siden - Beitostølen.

Preparert pudder 0cm

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!