Påskeferien er rett rundt hjørnet, og det vi alle lurer på er hvor man kan få mest og best snø under skiene. Svaret er Nord-Norge, men det er god snø å finne i alle deler av landet. Noen steder må du bare komme deg opp i høyden.

De siste tre dagene har det også kommet et fint påfyll av snø i mange av landets skisentre. På toppen av denne listen finner du Folgefonna sommerskisenter, som åpner allerede lørdag hvis været tillater det. Er du sugen på tørr og fin snø bør du ta turen hit. De planlegger å holde åpent hver dag fra 8. april og frem til 2. påskedag, 17. april. 

Disse ti skianleggene har fått mest nysnø de siste 72 timer

Fonna: 25 cm
Tyin - Filefjell: 25 cm
Stranda Skisenter: 20 cm
Sogndal - Hodlekve: 20 cm
Voss Resort - Voss: 18 cm
Myrkdalen - Voss: 17 cm
Røldal: 10 cm
Geilo: 5 cm
Bjorli: 5 cm
Skarslia Ski og Akesenter: 5 cm

Se oversikt over nysnø i alle landets skisentre her

Garantert snø

I landets største skisentre er du garantert gode forhold gjennom hele påsken. Her vil du finne snø i bakkene uansett hvor mange varmegrader det blir i høytiden.  

– Snøforholdene er bra, det ligger tre meter i snitt i øvre del av anlegget og omrking 150 cm nede. Det er flotte forhold og hele anlegget er åpent, sier Oddvar Bratteteig som er daglig leder ved Røldal skisenter. 

Mange av skisentrene kunne åpne rekordtidlig i år på grunn av mye snø og kaldt vær i november. Dette har gitt et godt grunnlag for resten av sesongen, som vi også får glede av i påsken. 

– Snømessig har det vært en god vinter i Kvitfjell. Ikke mange av de store snøfallene, men tidlig åpning og gode forhold, forteller Vibeke Fürst Holtmann, markedsansvarlig i Kvitfjell.

Les også: Her blir det drømmepåske

Topp ti snødybde i terreng øvre del akkurat nå

Fonna: 800 cm
Myrkdalen - Voss: 280 cm
Røldal: 270 cm
Stranda Skisenter: 160 cm
Voss Resort - Voss: 145 cm
Eikedalen: 120 cm
Hovden: 120 cm
Målselv: 120 cm
Sogn Skisenter: 120 cm
Sogndal - Hodlekve: 105 cm

Se oversikt over snødybder i alle anlegg her

Mest snø i nord

Norges vassdrags- og energidirektorat har laget en oversikt over snøforholdene i hele landet basert på sine målestasjoner. De er klare på at det er Nord-Norge man bør reise til hvis man vil ha mest snø, og stort sett i hele Troms og Finnmark er det mer snø enn vanlig.

– I gjennomsnitt er det rundt 150 cm snø i 500 meters høyde i Nordland og Troms, og om en skulle finne seg topper over 1000 moh er det i gjennomsnitt 260 cm snø i denne høyden i Nordland, og 160 cm i denne høyden i Troms. I Finnmark er det få topper på 1000 moh, men i 500 meters høyde er det i gjennomsnitt 100 cm snø, skriver NVE i en snørapport på varsom.no fra 3. april.

Østlandet må du opp i omkring 1000 meters høyde for å finne skiføre, men Oslo Vinterpark holder åpent. I Jotunheimen er det ganske normalt med snø. I fjellområdene på Sørlandet er det nesten som normalt med snø, ifølge NVE. 

– Snøstasjonen vår på Breidvatn nord for Hovden (890 moh) kan skryte av 115 cm snø og er nok ganske representativ for snøforholdene i denne høyden, skriver NVE.

Vestlandet meldes det om mye våt snø, men den er ikke råtten alle steder. På NVEs snøstasjon i Myrkdalen ligger det 120 cm snø på 700 meter over havet. I lavlandet i Trøndelag er det ikke så mye snø å spore, men kommer du over 600-800 meter er det mer snø enn vanlig. 

Påskeværet

Lurer du på hvordan været blir i påskeferien? Ifølge storm.no blir det ikke drømmevær denne påsken. Slik prognosene ser ut nå, kommer det til å passere flere lavtrykk over Sør-Norge mellom onsdag i neste uke og mandag uken etter.

– Det gir mye skiftende vær, perioder med kuling og perioder med nedbør, sier Storm-meterolog Roar-Inge Hansen.

Det holder seg kaldt, og nedbøren ser ut til å komme som snø i fjellet, og sludd og regn i lavlandet.

– Størst sjanse for sol i Sør-Norge er det nord på Østlandet, sier Hansen.

Les mer om påskeværet