Vår nettside bruker cookies hovedsaklig for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Fortsett å bruke siden som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her. Personvernpolicy
Ok

Nykommere vil øke skigleden blant folket

4th Mai 2017 | skiinfo.no

HappyNorwegian - ©HappyNorwegian

Brage Eriksen (t.v) og Espen Hinsch i HappyNorwegian ønsker å lage produkter som gjør det enklere og morsommere for folk å komme seg ut på ski.

Foto: HappyNorwegian

To unge gründere har startet selskapet HappyNorwegian som utvikler smarte løsninger innen skisporten. Snart lanseres deres første produkt.

Mr.Gripy er navnet på det første produktet til gutta i HappyNorwegian. Det er rett og slett en smørebenk du enkelt kan ta med deg. Vipps så kan du smøre ski i stua, på panseret på bilen på parkeringsplassen, eller på hytta.

– Vi bor i små leiligheter selv og hadde ikke plass til noen smørebenk. Det var slik ideen startet, forteller Brage Eriksen, den ene av de to gründerne bak HappyNorwegian.

BI-studenter

De to gründerne Espen Hinsch (22 år) og Brage Eriksen (23 år) møtte hverandre på BI hvor de fortsatt er studenter. HappyNorwegian springer ut i fra et skoleprosjekt som de gjorde sammen. Under prosjektet ”Skiservice på tur” tok de med seg nødvendig preppeutstyr, ringte på i nabolag og spurte om folk ville ha preppet skiene sine for en liten sum penger.

– Det var slik det startet. Her så vi også behovet for noe å preppe skiene på som er enkelt å ta med seg rundt, forteller Eriksen.

Det har vært en bratt læringskurve så langt, og gjennom skolen har de fått være med på blant annet pitche-konkurranser for unge gründere.

– Det er mye vi vill gjort annerledes dersom vi skulle ha vært med på en slik konkurranse nå. Men vi har allikevel fått mye ut av det å fortelle om ideen vår til investorer, sier Eriksen.

Bildegalleri

Se alle

Solgte eget utstyr

Mr.Gripy har vært gjennom mange faser før de har kommet frem til produktet som nå skal ut på markedet. For å finansiere den første prototypen brukte de egne sparepenger, og solgte dykker- og windsurfingutstyr.

– Vi skulle være med i NM i studentbedrift, og måtte virkelig jobbe på for å få prototypen ferdig til dette, sier Eriksen.

Senere har de fått nærmere 100.000 kroner fra Innovasjon Norge for å få laget den nåværende prototypen.

Ut på markedet i september

Nå har de fått et produkt som de er fornøyd med, og har vært ute og testet blant folket.

– Vi har fått overraskende bra tilbakemeldinger så langt. Vi har blant annet vært i Hemsedal hvor det var veldig mange som kom bort og fikk testet produktet, sier Eriksen.

I slutten av september skal Mr.Gripy ut i egen nettbutikk og noen av sportsbutikkene.

Og målet til guttene i HappyNorwegian?

– Fulltidsjobb når vi er ferdig på BI, gå i null første året, og få muligheten til å kunne utvikle flere av ideene vi har på blokka, sier Eriksen.

Og ikke minst øke skigleden blant folket.

I dag starter HappyNorwegian en crowdfunding-kampanje. Her er det mulighet for å forhåndskjøpe produktet til en billig penge, så det gjelder å være tidlig ute.

Les mer om folkefinansieringen.

Annonse

Brukernes snøkommentarer fra mobil

Vaset +

185 dag(er) siden - Vaset.

Stranda Skisenter +

Tynt lag pudder oppå skare i skyggen, myk vårsnø (20-30 cm) i solsiden.

186 dag(er) siden - Stranda Skisenter.

Pudder 6cm
Gaustablikk - Gaustatoppen +

Perfekte forhold, både i bakker og været sist helg

202 dag(er) siden - Gaustablikk - Gaustatoppen.

Vårsnø 0cm
Myrkdalen - Voss +

Herlige forhold i vinterferien 2017. Godt preparerte løyper og akkurat passe mye folk. Ingen kø.

225 dag(er) siden - Myrkdalen - Voss.

Maskinpreparert 5cm
Beitostølen +

228 dag(er) siden - Beitostølen.

Preparert pudder 0cm

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!