Vår nettside bruker cookies hovedsaklig for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Fortsett å bruke siden som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her. Personvernpolicy
Ok

Norges beste toppturer

Norges beste toppturer - ©Frida Gillberg / Norgesguidene

Ut på topptur? Her er inspirerende alternativer fra nord til sør

Å gjøre seg fortjent til svinger i urørt puddersnø etter å ha slitt seg oppover en fjellside for egen kraft er for mange den ultimate skiopplevelsen. La deg inspirere og kom deg ut på topptur!

Holmbukttinden - 1666 moh - Lyngsalpene

Holmbukttind er en av de fineste toppturene du kan velge blant de aller høyeste tindene i på Lyngenhalvøya. Her snakker vi store fjellsider og stor sannsynlighet for melkesyre både på vei opp og på vei ned....

Skittentind - 1042 moh - Tromsø

Skittentind er den moderne klassikeren blant toppturfjellene rundt Tromsø. Med sine 1042 meter over havet er den blant de høyeste i området, og kanskje den aller mest populære skitoppen.

Småtindan - 662 moh - Lofoten

Småtindan er Lofotens naturlige bidrag i konkurransen om Norges beste topptur. Kombinasjonen av ikke for høy vanskelighetsgrad, god tilgjengelighet, over 600 høydemeter sammenhengende skikjøring og helt avsindig bra utsikt avgjør saken.

Kirketaket - 1439 moh - Romsdalsalpene

Nærmere himmelen kommer du ikke med kirkens hjelp. Kirketaket byr på hellig toppturterreng og guddommelig og utsikt.

Kolåstind - 1432 moh - Sunnmørsalpene

Kolåstinden er en klassiker midt i hjertet av Sunnmørsalpene, med 360 graders utsikt til herlighetene rundt.

Store Ringstind - 2124 moh - Hurrungane

Store Ringstind er en av de mest ikoniske og flotteste toppene i Hurrungane, med vanvittig utsikt og fantastisk skiterreng. Rett og slett en av landets aller beste toppturer.

Togga - 1205 moh - Sogndal

Rett innenfor Sogndal Skisenter, Hodlekve, ligger toppturfavoritten Togga. Med null anmarsj, effektive 750 høydemeter, flere alternative nedkjøringsruter og knallbra frikjøringsterreng både i skogen og over tregrensen.

Nibbi - 1741 moh - Hemsedal

Nibbi er en av de definitive toppturklassikerne i Hemsedal med lett tilgjengelighet, lav vanskelighetsgrad, effektive høydemeter og fantastisk utsikt.

Gaustatoppen - 1883 moh - Telemark

Med toppunkt på 1883 høydemeter, og nærmere 900 meter høydeforskjell er det lite som kan måle seg med Gaustatoppen i samme avstand fra hovedstaden og det sentrale østlandet.

Annonse

Bildegalleri

Mest lest siste uke

Se alle

Ta pudderferien i Japan - ©Terje Valen Høihjelle

Ta pudderferien i Japan

Hakuba har et årlig snøfall på 12-16 meter, og de 10 skianleggene i OL-dalen er tilgjengelige med gratis skibuss. ... Les mer

Skiinfo på mobil

Få snørapporter, værmeldinger, og værforhold for dine favoritt-skisteder, fjell og skiområder.

Annonse