Allmountain-kategorien er svært populær, og det er ikke uten grunn. Dette er kombiski som kan passe til mange. Skiene i denne kategorien er designet for å kombinere presisjonen og ytelsen til en carvingski med allsidigheten til en bredere ski. Svingradiusen varierer fra modell til modell. Skiene er aller best på preparerte løyper, men fungerer også godt i pudder og i et mer kupert terreng.

Våre testere har testet hele 22 modeller i denne kategorien hvor skiene er mellom 84 mm og 95 mm brede på midten. Noen av skiene har samme konstruksjon som en racingski, mens andre også har frikjøringseleme­nter. Det er stor variasjon blant skiene vi har testet, og vi har også tatt med flere modeller fra samme merke. Skiene har ofte en lettvektskonstruksjon tre-kjerne og lag med titan. De fleste modellene har litt rocker både foran og bak, slik at de er enklere å manøvrere og gir god flyt.

Hvis du er på jakt etter en ski som fungerer bra både i og utenfor løypene bør du sjekke ut skiene vi har testet i denne kategorien. Klikk på skiene under og les mer om de ulike modellene.