Flere og flere jenter er bitt av frikjøringsbasillen. Og i Norge har vi mange rågode jenter som drar med seg gutta ut på tur. Er du en av disse tøffe jentene som elsker å hive deg utfor bratte, urørte fjellsider? Da har vi kanskje skiene for deg. Her er 14 modeller som vi har testet.

Skiprodusentene har lenge laget ski som er spesielt tilpasset kvinner. De har ikke bare egne farger og eget design, men konstruksjonene er bygget opp på en egen måte. På frikjøringsmodellene er det lagt spesielt vekt på å redusere vekten på skiene uten å ødelegge opplevelsen. Våre testere er imponert over kvaliteten på sesongens modeller.

Disse skiene er ikke like brede som skiene du finner i kategorien ”pudderski”, og de måler mellom 94 mm og 100 mm på midten. De er aller best off piste og i fjellet, men de fungerer også bra i bakken. Vi ser en tydelig forbedring fra produsentene i år med teknologier som reduserer ski- og svingvekt. Du skal ikke se bort i fra at du finner toppturskien din i denne kategorien.

Du kan lese detaljerte beskrivelser og tekniske detaljer om hver ski hvis du klikker på modellene under. Det er mange godbiter for sesongen 2016/2017!