Dag 13: Whistler/Blackomb
Det å gå rundt i Whistler på kveldstid er som å være i Disneyland. Samtlige trær er opplyst i forskjellige farger og gatelangs bugner det av butikker. Mest sportsbutikker forøvrig.
Det er sikkert 300 forskjellige sportsbutikker her så det er neppe noe skiutstyr du ikke får kjøpt. Prisene er likevel usannsynlig høye her så vil anbefale å kjøpe utstyr andre steder. Kikka på noen leki staver her som var $40 dyrere enn produsentens veiledende pris!

Dag 11 er her og jeg har selvfølgelig tenkt meg i bakken. Heiskortet er heller intet unntak hva pris gjelder og et dagskort her koster i underkant ca 645kr. Man kan da velge om man vil kjøre i Whistler eller Blackomb. Dama i heiskortluka anbefaler meg å dra til Blackomb hvis jeg vil ha de bratteste bakkene.

I heisen møter jeg to stykker fra Vancouver. Det første de sier til meg er: "I guess you're not gonna og very slow today". Jeg kan jo ikke være beskjeden og kliner til med: "Thats about as correct as it gets". Angrer vel litt på det når vi et kvarter senere skal sette utfor på toppen. Det er hardt og litt kulete i bakken i dag. Dette kombinert med pudderplanker og kalde bein utstråler ikke akkurat sinnsyke skiferdigheter. Jeg kjører en del run men klarer ikke helt å finne formen i dag. Dette har ikke noe med løypene å gjøre som er godt preparert.

Etter en kjapp skiers breakfast i bunn av skisenteret drar jeg opp på Whistler siden. For å komme på toppen her må man ta en sliten gondol som antagelig tar over 20minutter. På toppen her er det et yrende folkeliv og heiser i alle retninger.

Sola titter etterhvert gjennom skydekket og snøen blir til påskeslush, noe som passer pudderplankene mine bedre. Jeg koser meg med sol, god musikk og påskeføre resten av dagen. Etter drøye 6 timer i bakken er jeg vel fornøyd og drar ned til sentrum for å ta en øl med resten av reisefølget!

Whistler/Blackomb Dag 13
Terningkast: 4

Dag 14: Whistler/Blackomb
Siste dag i ferien. I dag blir også Jossa, Pk og Roen med i bakken. I 10 draget drar vi opp med Whistler gondolen, siden det var her jeg hadde den beste kjøringen i går. I dag er det knallblå himmel og ikke noe mindre påskeføre. Uansett en fin måte å avslutte ferien på. Pk finner ut at han vil prøve Jossa sitt telemarksutstyr, noe resten av gjengen setter stor pris på i form av trimming av lattermusklatur. Etter et halvt run gir han opp og vil tilbake til fast hæl!

Vi koser oss i sola og jeg finner et bratt heng jeg har lyst til å filme mens gutta drar noen feite carving svinger. Alle sammen misforstår og kjører på motsatt side av det jeg har planlagt. Der er det en kul med et bratt, oppkjørt heng nedenfor. Jossa kommer naturligvis i en voldsom fart og klarer å få en vridning i kneet idet han prøver å stoppe. Det ser ikke bra ut og Jossa må kaste inn håndkle. Godt det er siste og ikke første dag i ferien!
De andre gutta er også fornøyd med dagen og joiner Jossa på en restaurant i bunn av skisenteret.

Med to timer igjen av åpningstidene er jeg ikke helt fornøyd med dagen enda. Jeg drar opp til Blackomb igjen for å se hvordan terrengparken er her. Terrengparken som er sponset av Nintendo viser seg å være den råeste parken jeg har sett. Her er det alle varianter av hopp og rails og alt virker veldig bra shapet! Uflaks at ikke de andre er med og får dokumentert når jeg drar på med noen (kremt) sinnsyke triks i parken! Klokka drar seg mot halv 3 og skisenteret stenger for dagen. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er meget fornøyd med feriens siste skidag!

Whistler/Blackomb Dag 14
Terningkast: 5

Bunnstasjonen i Whistler. Foto: Øyvind Kjøs


Bunnstasjonen til Blackomb gondolen. Foto: Øyvind Kjøs


Hissige heiskortpriser i Whistler. Dagskort koster $96 + tax - ca 645kr. Foto: Øyvind Kjøs


På stolheisene i Whistler er det detaljerte skikart. Foto: Øyvind Kjøs


Strøkent stolheisvær i Whistler i dag. Foto: Øyvind Kjøs


Blakcomb resort. Foto: Øyvind Kjøs


Fantastisk utsikt fra toppstasjonen i Whistler. Foto: Øyvind Kjøs