Dag 9: Revelstoke

Det har kommet mildvær til Revelstoke og nede i sentrum regner det. Den gode nyheten er at dette sannsynligvis kommer som snø oppe i fjellet. Det viser seg imidlertid at det for en gangs skyld er like mildt oppe i høyden som det er nede i sentrum.

Vi drar opp til skisenteret i Revelstoke og står i gondolkøen klokka 10.00. Her er det ca 400 meter kø. Vi bruker sikkert bortimot en time på å komme oss helt til toppen. Herfra traverserer vi over til North Bowl hvor vi har store planer om å finne noe pudder. Det går ikke helt etter planen for det er bare deler av bowlen som er åpen og her er det veldig oppkjørt allerede. Vi får bare noen hundre meter med kuleløype før det er transportetappe ned til stolheisen.

I stolheisen opp igjen ser det ut til å være ganske greit i heistraseen så vi prøver oss ned der. Roen har begynt å få problemer med leggene så han må kaste inn hånkle for dagen. Det viser seg å være mer oppkjørt enn det såg ut fra heisen, så vi prøver oss over på sørsiden igjen der jeg første dagen fant pudder etter en aldri så liten gåtur. Jossa og PK har ikke feller så det er ikke aktuelt med noen topptur i dag. Vi glir så langt vi kommer fra toppheisen før vi setter utfor. Her får vi det vi har leita etter. Selv om det ikke er mange svinger, får vi kjørt pudder! Da var denne dagen også reddet!

Hvis man ikke leiter litt etter pudder er Revelstoke et ganske håpløst skisenter. Preppemannskapet er nærmest fraværende, så alle løyper er kuleløyper.
Det er også så mye pudderhunder her så den beste snøen blir fort oppkjørt. Det er ikke så rart når det er flere hundre meter heiskø allerede en halvtime før heisen åpner på morgenen. For å få det beste ut av skisenteret er man avhengig av feller og egen maskin. Men da er det også mye å hente!

Vi krysser fingre for at beina til Roen holder til heliskiing i Whistler som er bestilt om to dager!

Dagskort Revelstoke $84.

Terningkast: 4

Dag 10: Roadtrip til Rogers Pass

I dag er det ikke stemning for å dra i skisenteret, siden vi ikke var helt fornøyd i går og det regner enda mer nede i sentrum i dag. Jossa, PK og meg selv bestemmer oss derfor for å dra nordover på highwayen for å finne et sted å bygge hopp.
På highwayen er det nesten ikke muligheter til å stoppe og de få plassene man kan stoppe er det kun tett skog og vi må bare kjøre videre. Til slutt er vi kommet frem til Rogers Pass. Her er det helt sinnsykt mye snø og den ene bygningen har snødd ned! En kar som jobber i restauranten forteller oss at det er snøfonner på 7 meter her oppe og at de i fjor fikk hele 25 (!!) meter med snø.

Vi møter to svensker som har vært på topptur her fire dager på rad, noe jeg godt kan forstå! Desverre for meg har ikke Jossa og PK feller og det begynner dessuten å bli for sent på dagen til å gå topptur. Ifølge svenskene tar det ca 2 timer å gå opp til toppen herfra.

Etter en cola og muffin på lodgen bestemmer vi oss for å dra ned igjen. I den første svingen nedenfor Rogers Pass er det en trailer som har kjørt rett i midtrabatten, så dette skaper ekstra kø. Lenger nedover mot Revelstoke holder de på med "Avalanche control" så vi blir stående og vente her i 1,5 time. Vi bruker til slutt 3 timer ned igjen fra Rogers Pass, en tur som egentlig tar 1 time.

Jeg kjenner at jeg er misfornøyd med å ikke ha fått stått på ski i dag. Dagen i morgen blir det heller ikke skikjøring siden vi må bruke dagen på å kjøre til Whistler.
Man får trøste seg med at det om to dager er klart for nok et høydepunkt på turen - Heliskiing i Whistler. Det er også meldt knallvær, så det er noe vi virkelig ser frem til!

Bilder

PK og Jossa snør ned i Revelstoke i dag. Foto: Øyvind Kjøs / GoPro Hero2


Jossa er klar til å sette utfor i North Bowl i Revelstoke. Foto: Øyvind Kjøs / GoPro Hero2


Jossa setter telemarksvinger i bratte renner i Revelstoke. Foto: Øyvind Kjøs / GoPro Hero2


PK og Jossa foran gondolen i Revelstoke Mountain Resort. Foto: Øyvind Kjøs / GoPro Hero2


Enorme snømengder på Rogers Pass. Foto: Per-Kristian Grøttumsbråten


En trailer som har vraka i midtrabatten skaper problemer ned igjen fra Rogers Pass. Foto: Per-Kristian Grøttumsbråten