Dag 6 - Revelstoke (29. januar 2012)

Pris dagskort: $85

Det er på tide å slutte å skylde på jet-lag når vi er på dag 6 i Canada. Tror egentlig bare jeg er skikkelig gira på å få stått på ski!
Våkner klokka 05.00 i dag også. Vi har sjekket inn på Western hotel i Revelstoke og ute snør det flak på størrelse med marsmallows.

Etter en kjapp frokost er det på tide å komme seg ut. Klokka er bare 08.00 men det er allerede flere folk som har dratt i bakken. Gutta på rommet er trege som sirup i dag, og det har ikke jeg tid til å vente på. Jeg tar en shuttle bus opp i bakken og sitter i gondolen halv ti. Litt kjipt å dra i bakken alene, men har planer om å møte Endre Vik, en kamerat fra Valdres som er deltids sessonger og skiboms her. Etter å ha prøvd å ringe han 3 ganger uten hell, ringer han meg opp igjen 10meter før jeg skal gå av stolheisen på toppen. Ta telefonen og komme seg av stolheisen, såkalt multitasking er ikke helt min greie så jeg klarer å knekke staven når jeg skal av heisen. Endre og kameratene hans har planer om å gå på pudderjakt oppover i fjellet og jeg må stå over den første turen og heller komme meg ned i bunn av skisenteret og få kjøpt meg nye staver.

Etter en times tid er jeg på toppen igjen og Endre og gutta har gjort unna sin første topptur for dagen. Det er dags for meg å bli med på den andre. Vi sklir ca 300 meter fra toppstasjonen før fellene klistres på og Duke bindingene settes til gåfunksjon. Etter en halvtimes hiking finner vi masse urørt pudder og dagens fangst er sikret! Savnet etter Valhalla og pudderkattene er ikke lenger like stort når vi cruiser nedover skogen i en halvmeter pudder.

Når vi kommer ned til cat sporet finner Ole Marius (som også er fra Valdres) en spot som i hans øyne er perfekt for backflip. Ca 10 meter med åpent terreng bør holde fint til flip og landing. Det viser seg at han får litt mer air enn planlagt og landinga foregår ca en meter fra trærne. Det blir ikke mer backflips her, så vi drar ned igjen fornøyde med dagens pudderkjøring.

Revelstoke er et stort skianlegg som skryter av å ha Canadas største høydeforskjell. I dag var det ikke bra kjøring i skianlegget, så eneste alternativ var å komme seg vekk for egen maskin. Dagens terningkast er reddet på grunn av den sinnsyke pudderkjøringen vi fikk på siste run. Håper anlegget får vist seg fra sin beste side i løpet av oppholdet vårt her.

Revelstoke: Terningkast 4.

Dag 7 - "Hviledag" i Revelstoke (30 januar 2012)

Etter gårdagens tur i kuleløype i Revelstoke og fem harde dager på ski har jeg innsett at det er på tide å la låra få hvile og ta en real hviledag. Nå skal det sies at hviledagen har vært planlagt en stund og selv om låra får hvile, er det ikke snakk om å ligge på sofaen hele dagen.
Vi har vært hos Big Eddy og booket fire Ski-doo Summit 800 for dagen og turen går inn i de dype pudderdaler i Revelstoke.
Betalte $275 + tax for å leie scooteren en dag.

Vi har fått to 2012 modeller og to 2010 modeller til disposisjon for dagen. Roen og PK har sagt fus på 2012 modellene, og jeg har tydeligvis god karma i dag for scooteren min er den eneste som har effektanlegg. Ergo sinnsyk lyd og litt mer power!

Vi kjører oppover en skogsbilvei i ca 20 min før vi kommer opp til en hytte der vi må skrive oss inn før vi kan kjøre inn i fjellet. Oppe på fjellet er det masse pudder og vi er ikke sene med å komme oss ut av løypa og ut i løssnøen. Scooterne er helt sinnsyke til å ta seg frem med de lange beltene. Likevel setter vi oss godt fast alle sammen i løpet av dagen.

Lenger inne i fjellet kommer vi til en lang og styggbratt bakke. Jeg tipper bakken var over 50 grader på det bratteste. Jossa brenner av gårde oppover. Her er det stram wire som gjelder for å komme opp. Når han kommer ned igjen får bakken kallenavnet "Chicken hill". Den som ikke tør å kjøre opp her er kylling!

I nesten 6 timer holder vi stram wire, før det begynner å bli mørkt og vi må tenke på å komme oss ned igjen.
Etter å ha skrevet oss ut på hytta, dundrer vi nedover skogsbilveien. Det har blitt kuleløype nedover her etter at sikkert minst 100 scootere har kjørt oppover her i dag. Vel nede på parkeringsplassen ringer vi Eddy som kommer og plukker opp scooterne. Vi drar hjem og hopper rett i jaquzzien på hotellet for å få litt varme i kroppen. Meget tilfreds med dagens "hviledag"!

Scooterkjøring Revelstoke: Terningkast 6!

Bilder fra skikjøring dag 6

Når det er oppkjørt i bakken, er det bare å ta i bruk feller og egen maskin. Foto: Øyvind Kjøs


Topptur er konge! Foto: Øyvind Kjøs


Ole Marius drar på med backflip i Revelstoke. Foto: Øyvind Kjøs


Bilder fra "hviledag", dag 7 i Revelstoke

Gruppebilde er viktig! Foto: Random scooterdude


Øyvind Roen klatrer i pudderen. Foto: Per-Kristian Grøttumsbråten


Ting går ikke bestandig som planlagt. Foto: Øyvind Kjøs


Jossa er ingen kylling på scooter. Foto: Øyvind Roen


Øyvind Kjøs går høyt! Foto: Øyvind Roen


Det lange beistet gir seg ikke før man slipper gassen. Foto: Øyvind Roen


PK freser pudder med Ski-doo Summit 800. Foto: Øyvind Roen


Gutta er klare for "hviledag". Foto: Øyvind Roen