Dag1:
Oslo Lufthavn Gardermoen. Klokka er 06.00. Turen som har vært planlagt i 2 år er i ferd med å bli en realitet.. Med på turen er Jossa på telemark, Pk, Roen og meg selv som står alpint. På flyplassen kryr det av skibagger og forventningsfulle folk. Vi har likevel trua på at turen vår kommer til å bli hakket hvassere enn alle andres!

16 timer senere lander vi i Vancouver. Herfra er det ca 10 timer kjøring før vi er fremme i Nelson. Fremkomstmiddel for anledningen er en diger GMC van med med en 5,8liters V8 motor og kun 5000km på telleren.
Kroppen er småstøl etter den lange flyturen idet vi tar plass i bilen og den norske klokka vår viser 23.00, vel vitende om at uret i realiteten er 14.00 (lokal tid).

GoPro Hero2 kamera monteres på panseret på bilen for å dokumentere bilturen i form av timelapse og vi setter kursen mot Nelson og forhåpentligvis enorme mengder med snø! :)

I morgen blir det heisbasert kjøring i Whitewater hvor vi skal lade opp til 3 dager catskiing med Valhalla Powdercats! :) Vi har fått melding om meget gode (pudder) forhold i fjellet, med 24cm snø det siste døgnet!

Dag 2 - Whitewater
Under frokosten kommer dama fra resepsjonen bort til oss for å gi noen tips angående dagens utflukt. Vi fortalte i går at vi kom til å dra opp til Whitewater. Ho mente at vi gjorde lurt i å ta skibussen opp til skisenteret ettersom det ligger i en gryte og det er få parkeringsplasser der. Vi tenkte likevel at vi var såpass tidlig ute i dag at hvis vi kom opp til skisenteret litt for det åpner klokka ni må det gå greit å få parkeringsplass. Det gjorde det også, men det var ikke mange minuttene etter åpning at parkeringsplassen var full.

Mens vi pakker ut skia fra bilen kommer det flere Canadiere bort og spør hvor vi er fra. Vi skiller oss tydeligvis ut fra mengden ved våre fargesprakende Sweet klær! Etterhvert kommer det en kar som jobber i skisenteret. "I hear you gyus are from Norway". Han ville gi oss et godt tips om hvor vi fant den beste pudderkjøringen. Det var jo hyggelig av han, selv om vi kjapt hadde funnet ut hvor den beste kjøringen var i det relativt lille skisenteret.

Stolheisen her er tosetere fra nitten pil og bue, og for hver tur du skal inn i heisen kommer det ei dame som skanner heiskortet som er festa med strips på armen.

Ganske så tungvint hvis man sammenligner med Holvinn Express i Hemsedal.
Forholdene her er derimot upåklagelige. Ikke bakken er det silkepreparert løyper og utenfor er det ca 40cm pudder! Snøen her er sinnsykt lett og fin og temperaturen holder ca -5 grader.

Mens vi nyter pudderkjøringen i skogen, og holder de på å sprenge i den innerste delen av gryta som heter Powder Keg Bowl. Det er her karen fra skisenteret anbefalte oss å dra når det åpnet. Fra toppen av stolheisen traverserer man skiers right. Vi traverserer så langt vi kommer før det er sperret av for sprenging. Her er det bratt og fin skogskjøring med pudder til pungen!

Det er tydelig at det har gått rykter om oss i det lille skisenteret! Når vi tar heisen opp står det folk og skriker "Hey, norwegians!". Det er rett og slett max hygge å være her!

Utover dagen åpner den innerste delen av puddergryta. Idet vi har tenkt å sette utfor kommer det stadig folk som forteller oss at det er mye bedre hvis vi traverserer enda litt lenger. Vi ender opp med å traversere helt til enden av gryta og har nå mistet en del høydemeter. Likevel får vi et bra run i åpent terreng og massevis av pudder!

Jeg vil anbefale å ta med feller og ta ryggtraversen istedenfor å gå lenger nede slik alle andre gjør! Vi gjorde ikke det men møttes en nordmann på telemark som vi fikk se nyte et sinnssykt run fra toppen av fjellryggen.
Klokka er halv tre og vi rekker kun en tur til før skisenteret stenger. Litt tidlig å dra hjem nå, men vi er likevel meget fornøyd med turens første skibagger! Terningkast 5!

I morgen kommer dagen vi har gleda oss til! Catskiing med Valhalla Powdercats! :)

Reisedagbok fra dag 3 - Valhalla Catskiing

Leiebil GMC Yukon 5,8liters V8. Foto: Øyvind Roen


Stor bil er et must på Canadatur. Foto: Øyvind Roen 


Gjengen på tur. Foto: Øyvind Roen


Øyvind Roen kjører pillows i Powder Keg Bowl - Whitewater. Foto: Per-Kristian Grøttumsbråten


Øyvind Kjøs i mer enn nok pudder Power Keg Bowl - Whitewater. Foto: Per-Kristian Grøttumsbråten


Øyvind Kjøs i slutten av traversen ved Powder Keg Bowl - Whitewater. Foto: Per-Kristian Grøttumsbråten

 

Øyvind Kjøs - Whitewater. Foto: Per-Kristian Grøttumsbråten