Mer snø, så sol
Lørdag gjenåpner Stryn Vinterski etter Dagmars herjinger og det etterfølgende mildværet som gav stor vannføring, gravde grøfter i traseene og raserte skiforholdene. Denne uka har gitt kjøligere vær, 35 cm nysnø og strålende vintervær. Det snør i dag og snøværet skal fortsette til søndag morgen. Da kommer sola. Vi tror det blir magisk bra i helgen med helt urørte fjellområder som åpnes for publikum, sier driftsleder Ole Andre Kvame. Det er så å si vindstille i fjellheimen nå.

Pudder på ei såle av betong
Vi har ikke veldig store snømengder ennå, fra halvmeter'n opp til en meter. Men mildværet i romjula har skapt ei såle av betong der de siste dagers snøfall ligger som innbydende lett pudder på toppen. Stedvis litt vindpakket snø på toppene, mens nedover mot skoggrensen ligger pudderet å venter på løssnø-hungrige skikjørere. Generelt strålende forhold og rapporter fra test av skogskjøring torsdag kveld lyder at det er strålende skikjøring hele vegen til bunnen av skisenteret.

Opp til 1000 meter

Lørdag kl 10 åpner vi høyfjellstrekket Steindalsheisen for sesongen. Den tar deg opp til nærmere 1.000 meter over havet og hele fjellet ligger for dine føtter. Et eldorado for løssnø entusiaster slik forho Fra toppen av heisen ligger Natakupa (1400 moh) og Hestefjellet (1303 moh) svært lett tilgjengelig.

Lørdag og søndag fra kl 10 til 16 - Velkommen!

Løypekart og løypebeskrivelser
25 km velfriserte og faste turløyper i høyfjellsområdet mellom Stryn Vinterski og Ullsheim i Markane: Turløypekart

Bilder fra 5. januar 2012, Foto: Rune Hole