I løpet av rennet går man gjennom både fjellbjørkeskog og høyfjell. Deltakere kan velge om de vil gå konkurranseklasse eller trimklasse, 41 km eller 28 km. Det skal være lav terskel for å delta - her finner man seg til rette enten det er syklubben eller bedriftsidrettslaget som vil ha seg en skitur. HovdenTour blir arrangert av Hovden Sportsklubb og Bykle Idrettslag i samarbeid med Destinasjon Hovden.

17. mars - samme dag som Birkebeinerrennet
Noen vil kanskje stusse på datoen for rennet, som er den samme som for Birkebeinerrennet. Vi tenker imidlertid slik at vi kan være en "trøst" for alle som ikke får plass i Birken - kom til Hovden i stedet!

- Vi er spente på å se på responsen nå som vi åpner påmeldingen, sier rennleder og ordfører Jon Rolf Næss. Vi har fått mye positiv respons på planene om rennet, og har inntrykk av at interessen er stor. Første året har vi et tak på 2 600 deltakere. Vi regner ikke akkurat med å bli fulltegnet på 97 sekunder, men har tro på god oppslutning.

God infrastruktur på Hovden
- Alt ligger til rette for at dette skal bli et bra arrangement, sier Lasse Eidskrem som er leder i Destinasjon Hovden. Mosjonsidrett er i vinden som aldri før, og det er på høy tid med et arrangement som dette på Hovden. Her slipper man lang busstransport før eller etter rennet, man kan rett og slett ta på seg skia utenfor hytta eller hotellet og gå til start. Vi har idrettslag som er erfarne og drevne på store arrangement, dyktige løypekjørere som har bidratt til å sette Hovden på langrennskartet, og ellers gode fasiliteter og infrastruktur på Hovden. Vi ønsker at HovdenTour skal bli en folkefest.

Påmelding til HovdenTour skjer online på www.hovdentour.no.