Skianleggene satser i stor grad på sommerturistene, og denne sommeren er det mange skianlegg som vil ha åpne heiser for downhillsykling.

Det er også selvfølgelig mange gode priser på overnatting og restplasser i fjellet nå, og prisene på heiskortene er sterkt redusert i forhold til prisen man betaler om vinteren.

De fleste skianleggene som tilbyr heisbasert downhill-sykling tilbyr utleie av både sykkel og beskyttelsesutstyr. Dette kan ofte være et veldig godt alternativ, da utstyret får ganske bra "juling" på vei nedover de steinete bakkene. Og med beskyttelsesutstyr menes ikke bare hjelm, men også hansker, knebeskyttere, albuebeskyttere med mer. Downhillsykling passer for de aller fleste, og man bestemmer jo selvfølgelig selv tempoet man skal ha nedover. Her kan du få et lite innblikk i downhill-sykling ved hjelp av noen videoer (klikk for video)

Her er en oversikt over åpningstider i noen av skianleggene som tilbyr heisbasert downhill-sykling.

Hafjell
Hafjell har det største tilbudet til de som ønsker å sykle downhill i Norge, og går også for å være det beste anlegget i Norge. Med 14 løyper med forskjellig vanskelighetsgrad, og gondol som heis opp igjen er det noe som passer for de fleste i dette anlegget. Du kan selvfølgelig leie både sykkel og "rustning".

Frem til 21. august er Hafjell Bike Park åpent hver dag.
27. august til 2. oktober er det helgeåpent.
3. oktober til 9. oktober er Hafjell Bike Park åpent hver dag.

Alle åpningsdager er det åpent fra 10-17.

Her kan du se Hafjell sykkelkart 

Oppdal
Oppdal Bike Park er åpent hver helg frem til 25. september.
(Torsdag til søndag frem til 10. august)

Heisene går fra kl 11-17.

Ett eksempel på en av Oppdal sine 7 downhill-løyper er FlytLøypa. Denne er i kategorien blå/rød og beskrives slik: Fantastisk doseringsløype, perfekt for nybegynnere og uerfarne syklister! FlytLøypa er enklere en Superflytløypa (rød), men fortsatt med svære doseringer og hopp. Garantert moro for store og små, og proffer og nybegynnere, totalt blottet for dødpunkter!

Her kan du se noe av det Oppdal har å by på av sykkelløyperHemsedal
Hemsedal Bikepark i Hemsedal Skisenter og Skarsnuten Bikepark byr på lek og moro for alle som vil ha det gøy med sykkel! Den mest ekstreme er fra Skarsnuten Hotell og fjellandsby.

Fra toppen av Holvin Express, 8- seter sommeråpen stolheis, er det en frisk trasé ned til dalstasjonen. Den er på hele 3 km fra topp til bunn. Løypen er tilpasset alle ferdighetsnivåer med hopp, dropp, north shores og store doseringer - gradert blå. Hele veien ned kan du velge hvilke element du ønsker å kjøre.

Åpningsdatoene for stolheisen er daglig fra kl 10-16 frem til 21. august. Fra den 27. august til 11. september vil stolheisen gå lørdag og søndag fra kl 10-16

Narvik
Selve downhillbanen i Narvik fra 1999 starter ved Fjellheisrestauranten. Løypa er 2900 meter lang med en høydeforskjell på 536 meter og er i vaskelighetsgraderne rød og sort. Downhillbanen holder høy internasjonal klasse og det har vært arrangert Norges cup flere ganger. Har kan du også sykle downhill i midnattssol og når dette er mulig holder de heisen åpen til kl 01 på natten!
Åpningstider i sommersesongen
Helgen 7-8 august er heisen åpen fra 13.00- 01.00
8. august- 4. september har de åpent fra 13.00- 23.00

Vrådal
Benytt muligheten til å prøve Vrådals lengste utforløype på 4 km. Det er og mulig å sykle innover fjellet på de oppmerkede stiløypene som starter ved toppstasjonen. Kort vei fra sørlandet. Kun to timers avstand fra Grimstad og Arendal, to og en halv time fra Kristiansand. Så muligheten for å ta en dagstur er innenfor rekkevidde.
Åpningstider er onsdager og lørdager frem til 13. august + Høstferie uke 40 til 42.

Vrådal sykkelkart

Drammen/Aron


Åpningstidene i sommer vil være:
Lørdag og søndag kl 11.00 - 16.00
Onsdag kl 18.00 - 21.00

Sykkelkart for Drammen Aronsløypa

Geilo
Geilolia Skisenter tilbyr downhillsykling og kjører 4-seter expressheis. Det er åpent for downhillsykling hver dag frem til 21. august fra 11.00 - 16.00. I tillegg er det åpent alle helger i september.

Oslo Skisenter / Grefsenkollen
Denne sesongen samarbeider Grefsenkollen med Rye Sykkelklubb og holder sykkelheisen åpen hver tirsdag 17.00 til 20.00. Første åpningsdag etter sommerferien er tirsdag 23. august.

De bruker skitrekket i Grefsenkleiva som sykkelheis. Du må ha en sykkelinnfesting for å feste kroken til sykkelen. Denne kan du kjøpe eller leie i Oslo Skisenter.Dette kan du få leid/kjøpt i billettluka.Hovden

På Hovden Skisenter er det anlagt 1 løype for downhill sykling. Dette er en løype for nybegynnere. I løpet av sommeren 2011 bygges ytterligere en løype for viderekommende. Flere løyper er planlagt i anlegget.

Samtlige løyper integreres i naturen ved at det brukes kun stein, jord og tre ved bygging av løypene.
Det å sykle utfor på Hovden skal være en helhetsopplevelse, det skal være fysisk utfordrende, spennende og gi en fin naturopplevelse i vakker natur.

Sommeren 2011 regner vi med å kunne åpne løypa ca. 15. juli. Deler av løypa tar tid før snøsmeltingen har gjort sitt.

Åpningstider for august og september er uvisst.

Sirdal / Tjørhomfjellet

På Tjørhomfjellet i Sirdal kan du sykle downhill fra kl 10 - 16 disse dagene. 13. - 14. og 27. - 28. august, samt 3. - 4. september.

Løypen de har er 1 800 m lang og karakteriseres som middels til vanskelig, med noen bratte partier. Planlegging og jobbing med 2 løyper er i gang.

Frognerseteren

NB! Ikke heis, men det fungerer veldig godt å ta T-banen opp igjen (Linje 1 Frognerseteren). Veldig mange tar denne fra Midtstuen stasjon opp til Frognerseteren med downhillsykkel.

Åpent alle dager til alle tider

Video downhill i Frognerseteren 2011


God tur, og del gjerne bilder og video på Skiinfo.no etter downhillsyklingen

Noen steder som mangler? Del informasjon i kommentarfeltet.