Festivalen tilbyr både deltakere og publikum spektakulær natur, konkurranser og sosiale begivenheter på studenthuset Rokken kvelds- og nattestid.

NM i freeride
Det er sjette gangen X2 Festivalen blir arrangert. På Sunnmøre er fjellene rotfestet som en del av identiteten. Ildsjeler tilknyttet student- og lokalmiljøet i Volda har vært med på å utvikle festivalen til det den er i dag. Den unike naturen tiltrekker både norske og internasjonale deltakere. X2 er i år avslutningen for Norgescupen i frikjøring som samler eliten.

Noe for alle
Det konkurreres i år i fire grener:

Xtind er en del av Norgescupen innen skialpinisme. I år vil konkurransen gå opp fjellene Saudehornet og Nivane, med Skåla som start. I Skåla vil det være godt tiltrettelagt for publikum, med musikk, pølser og brus. Xtind kan du få med deg fredag og lørdag fra klokken 11:00.

Xfree er en freeridekonkurranse for alpint, snowboard og telemark. Dette er også den mest populære grenen på X2. Xfree er en del av Norway Freeride Cup med mange worldcup-kjørere på startlisten. Konkurransen har Nivane og Saudehornet som arena under både kvalik, semifinale og finale. Finalene går klokken 14:00.

Xboard er vår suksessfulle longboardkonkurranse. Voldas ville bakker er godt egnet for longboard. Xboard er i år den første runden i Norgescupen. Under Xboard 2010 satt Mikael "Kula" Jensen uoffisiell norgesrekord på hele 102km/t. Lørdag 13:00 er det kvalifisering og finale.

Xcreek er en populær og vannvittig elvepadlingskonkurranse. Etter masse nedbør og snø i år, ser Xcreek ut til å gi publikum, og deltakerne, en god og underholdende konkurranse. Xcreek er lokalisert i elven Rossåa i Ørsta. Kvalifiseringer og finale er lørdag kl 16:00.

For fullt program, se http://x2ski.no/program/


Glem ikke på noen måte å lade opp festbatteriene og de sosiale antennene, for vi inviterer også til fest og konserter torsdag, fredag og lørdag.