Blant 18 fremadstormende deltagere fra hele Europa var det tre spente nordmenn på 11, 12 og 13 år. De gav alt foran presse, tv-kameraer og et par hundre elleville tilskuere i en spesiallaget park ved X-Games arenaen. Parken bestod av en rail-linje og ett big-jump, og deltagerne fikk til sammen fire runs på å vise hva de kunne.

Jens Johnsen (13) fra Øyer var først ut og satte lista høyt i twintip klassen med et eksplosivt rail-run bestående av 450 til fakie på første, switch 270 blindside 450 på andre og switch 270 til 360 switch-up og 270 av på det tredje elementet.
Det gav ham et godt utgangspunkt for big jump konkurransen.

Her var også snowboarderen Mathias (12), Bærum, veldig sterk; "I går var dette hoppet altfor lite, men etter en ombygging i natt er det blitt dødsbra!" sa han.
Nivået i Mathias' klasse var veldig høyt, men nordmannen skilte seg ut med stødige grabs og solide landinger. Det fikk han godt betalt for hos dommerne, blant dem internasjonale storheter som Fredrik Austbø, Mathieu Crepel, Markku Koski og Lisa Wiik.

I jenteklassen på snowboard var det Hanne Eilertsen (11), også fra Bærum, som stakk av med seieren.
Etter snaue to timer i parken ble det premieutdeling på X-Games stadion. Én etter én ble de kalt opp til toppen av podiumet av Quiksilver's Europeiske teamsjef, Bernhard Crepel.

"Det var så sinnsykt kult å stå der foran alle de tilskuerne! Det kilte i magen", sa Hanne.
Dagen etter var det en utslitt gjeng på vei hjem til Norge. Mathias oppsummerte det best da han så en liten tass bli slept forbi, ridende på farens rullekoffert.
"Jeg savner å sitte i barnevogn ass...eller pulk".