- Det er lenge siden jeg har vunnet en konkurranse. Det har blitt mange andreplasser, så dette var det veldig gøy, sier Ulrik Badertscher.

Nittedølen tok sin første world tour-seier i Livigno, Italia, til landslagssjefens store begeistring:
- Ulrik har kjørt veldig bra over lang tid. Det er derfor vi tok ham inn på landslaget i sommer. Det er sjelden han har fått full klaff når det gjelder, men når det sitter er han en av verdens beste snowboardere. Han har hatt en veldig bra utvikling i det siste, og jeg tror det kommer til å se mer av dette fremover, sier Thomas Harstad.

Hadde vondt i kroppen
- Triksene begynner å sitte ganske bra nå. Da jeg kom opp på fjellet i dag hadde jeg vondt i kroppen og var sliten, men klarte å lande runet mitt første treningsrunde. Så begynte finalen, og så landet jeg det på første forsøk der også. Og det holdt til seier, forteller Badertscher.

Stor norsk dag
Badertscher var ikke den eneste som gjorde karrierebeste i Livigno; Rekruttlandslagskjører Aleksander Østreng imponerte også i slopestyleløypa. I sin første sesong som heltidssnowboarder har han klart flere topp ti plasseringer i kamp med verdens beste, og i dag kom hans første pallplassering.

- Aleks har et talent som er unikt og han lærer triks fryktelig fort. Vi har bare ventet på gjennombruddet hans også. Han har langt fra nådd potensialet sitt som snowboarder, og med litt litt mer tid og erfaring så kan han ta pallplasser i lang tid fremover. Det er utrolig kult å ha to på pallen, men fire nordmenn på topp 10 viser virkelig hvilken posisjon vi har internasjonalt, sier Harstad.

Morten Kleivdal tok niendeplass, mens Sondre Tiller tok tiende.