Byen har et innbyggertall på rundt 2000, men i vintersesongen øker dette tallet til 24 000. Veldig mange velger å dra på skiferie til Alpene, men alpene er også et veldig fint feriemål om høsten. Sommeren er lang, og høsten har mange solfylte dager å by på. Kommer man sånn på slutten av sommersesongen, og før vintersesongen, slipper man også å støte på turister på vært hjørne, og får en større mulighet til å bli kjent med de lokale i byen.

La Tournette er en topp på 2351 m.o.h., ikke så langt fra La Clusaz. Fjellet har en relativ bratt stigning, og ettersom man begynner turen fra ca. 1000 m.o.h får man oppleve flere forandringer i vegetasjonen på veien opp. Man går fra skog, til slette, til stein. Man ser også forandringer i dyrelivet, og nærmere toppen kan man plutselig støte på et par fjellgeiter.

Fra toppen har man utsikt ut over hele Annecy Lake og flere fjell, blant annet Mont Blanc. Halvveis oppe ligger det også en liten turisthytte som serverer utrolig god mat. Man får både egg, ost, pølse og skinke før man runder det hele av med litt vin på ekte fransk vis. Noe som smaker veldig godt på veien ned fra toppen.

Om man ikke vil dra så langt, så egner skibakkene som omkranser La Clusaz seg veldig godt til å klatre opp i også om høsten. Fra Le Merdassier har man god utsikt mot Mont Blanc på den ene siden og La Tournette på den andre siden. Så har man alle fjellene imellom disse som gir et helt fantastisk utsyn.

Alpene er definitivt verdt et besøk også om høsten.Le Merdassier. Utsikt mot Mont Blanc.


La Tournette


På toppen av La Tournette, 2351 m.o.h. Det gjør ikke noe at det er overskyet når man kommer over skyene. Mont Blanc i bakgrunnen.


Stigende forventning på vei opp til La tournette.


På vei opp Le Merdassier med strålende høstvær.En fjellgeit på veien.