Downhilltilbudet vil som sagt ha to løyper. Løypen som passer for de fleste vil følge Mor Aase ned til Simlene og ende opp i Tusseland. Den tøffere løypen går mellom Mor Aase og Nåløyet, krysser over hovedtraseen og ned Vestbakken. Egne sykkelstativ settes på stolheisen.

Byggingen starter opp i begynnelsen av juni, og hvis været tillater det kan vi allerede i begynnelsen av august ha løypene klare! I regi av Destinasjon Hovden har Hovden Skisenter jobbet med utvikling av downhill-produktet, hvor Bykle Kommune støtter opp økonomisk. Vi på Hovden gleder oss til å kunne tilby utforsykling, og vi vet at det er mange som har ventet på dette!

Mats Christensén på Hovden Skisenter har hovedansvaret for utforming av løypene på Hovden. Mats har lang erfaring med utforsykling og bygging av løyper. Før han kom til Hovden var han blant annet med og bygget opp en stor bikepark i Finland.

Mats forteller at filosofien bak løypene er at alt skal integreres i naturen, det skal kun brukes stein, jord og tre. Ingen trykkimpregnerte materialer skal brukes, og det skal ikke kunne sees at det er sykkelløyper i bakken før man går nærme. Det å sykle utfor på Hovden skal være en helhetsopplevelse, det skal være fysisk utfordrende, spennende og vakker natur!

Målet er at man de neste årene utvider tilbudet med flere løyper, slik at det også kan kjøres konkurranser i downhill. -Men i første omgang skal det altså bygges en krevende løype og en løype som passer for dere som har lyst til å teste ut utforsykling! Mer informasjon følger, vi gleder oss til å ta i mot alle dere sykkelentusiaster på Hovden!