Av 12 finalister var det hele tre nordmenn kvalifisert, på snowboard, Marcus Kleveland (10) fra Dombås og Mons Røisland (13) fra Høvik mens norske jibbere ble representert av Stian Svendsen (13) fra Greverud. Alle tre gjorde en fantastisk innsats og ble rost opp i skyene av både X-Games personell og tilskuerne i parken.

Det var en helt fantastisk dag i de franske alper med blå himmel og innbydende vårsol. Radar gjengen fikk fritt utfolde seg i flere av Tignes' parker, med Quiksilver's Europeiske teamsjef, Bernhard Crepel og et filmteam hakk i hæl. Gutta ble gitt poeng gjennom hele dagen med en Big Jump konkurranse avslutningsvis i Xparken. Her ble de nøye iaktatt av dommerne Jacob Wilhelmson, Hampus Mossesson og Lisa Wiik.

Til slutt var det Stian Svendsen som stakk av med førsteplassen i ski og samtidig en Quiksilver sponsoravtale for året som kommer. Stian var godt fornøyd; "Det er så utrolig gøy å kjøre med alle gutta og oppleve all hype'n her på X-Games. Dette har vært den beste dagen i mitt liv!", sier han.

Mons Røisland leverte varene hele dagen og sikret andreplassen i snowboard, mens Marcus fikk fjerdeplass. Sistnevnte satte forøvrig sin aller første cab 1260 og gliste bredt hele dagen.

Nivået på alle kjørerne var veldig høyt og det var tydelig at gutta motiverte hverandre til å stadig pushe grensene. Selv om konkurransen-ånden definitivt var tilstede, var det hele tiden en god vibe blant deltakerne og hi'fivene satt løst under hele arrangementet.

Etter endt premieutdeling og et par velkomne kyss på kinnet fra Torah Bright bar det rett på X-Fest med David Guetta i DJ-boksen og light-stick take-off på gulvet.