Hovden har jobbet systematisk med å utvikle parken til å bli en av landets beste. Når vi nå arrangerer vår største jibbekonkurranse, er vi så heldige å ha med oss det nye jibbe og brettmerke SB og deres teamkjører Fridtjof "Frido" Fredricsson. I dette miljøet er det utøverne som driver utviklingen av sporten. Derfor er det Frido som inviterer sine venner som er kremen av norske jibbere til denne konkurransen.

Kjørere som PC Fosse, Gaute Silseth og Halvard Thon er noen av de mest kjente. I tillegg dekkes konkurransen av Chaoz Productions, en a de viktigste aktørene innen skifilm, og fotografen Øystein Kvanneid, en av Norges dyktigste actionsport fotografer.

- Jeg gleder meg stort til å tilby våre gjester muligheten til å se de beste jibberne i Norge dra på i stor stil. Takket være god support av Hovden Skisenter og gutta i SB så lover jeg at vi kommer til å gi tilskuerne en spektakulær opplevelse, sier Thomas Danielsen, Daglig Leder i Destinasjon Hovden.

Foto- og filmsession
Som en forlengelse av konkurransen, fra 21 - 25 februar, arrangerer SB en filmsession og fotoshoot sammen med Chaoz Production, Next Production, Playboard og Øystein Kvanneid. Her har SB samlet sitt Pro Team av både brett og twintipkjørere. Resultatet av denne film og fotosessionen vil bli å se i Next og Chaoz kommende filmer til høsten, i Playboard Magazine med mer.

- Det har vært en drøm å jobbe med Hovden i realiseringen av SB Playground, og at vi har fått muligheten til å disponere anlegget til noe vi mener blir en sinnsyk foto og filmsession. Det blir fett å se gutta våre dra på i både konkurransen og shooten dagene etterpå, sier Gaute Næspe, Brand Manager SB.

Om konkurransen
SB Playground er en Big Air, hvor utøverne gjør triks på et hopp med rundt 25 meter svev. Det er 12 forhåndskvalifiserte kjørere, og 50 - 60 som vil kunne kvalifisere seg til semi finale og finale ved å bevise seg i kvalifiseringen. De siste åtte som står igjen i finalen, kjører en såkalt "Head to Head" - hvor man til slutt står igjen med en vinner.

Om SB
SB er et nytt, norsk core jibbe og brett merke som vil ta tilbake leken og useriøsiteten i bakken. Med fresht design, supertekniske løsninger og ville stunts ønsker SB å tilrettelegge for kjørere og miljøet slik at de kan fortsette å utvikle seg.
Bak merket står det unge gutter som kjenner kulturen og behovene til kjørerne. De jobber etter mottoet: "Fucking ignore the system, use it when it suitd you", og mener at regler er til for å tøyes. SB treffer markedet hardt høsten 2010.

Om Hovden
Hovden som destinasjon er et spennende område. Med nydelig geografisk beliggenhet, og et bredt tilbud med aktiviteter sommer som vinter, er Hovden for mange et attraktivt reisemål.
Hovden Skisenter er et velutbygd trekk med flere stolheiser, 30 nedfarter i alle vanskelighetsgrader, gode frikjøringsmuligheter og en fantastisk park.
Med butikken LAGG midt i sentrum, som også arrangerer instruksjon og jibbecamper, er Hovden en komplett tilbyder av opplevelser.