Da har allerede en rekke frivillige, bl.a. elever fra VGS på Hovden og bedrifter fra det lokale næringsliv, stilt opp og tråkket nærmere 500 tonn med snø til harde kuber klare for kunstnerisk utfoldelse. De 30 kunstnerne fra Tyskland, USA, Danmark, England og Norge har blitt plukket ut av Agder Kunstnersenter til å delta.

8 ledende kunstnere skal skape hver sin skulptur i samarbeid med en gruppe assistenter. Snø vil fyke og fly rundt sentrum av Hovden i uken forut for åpningen lørdag 6. februar. Motorsager, rasper, hakker, spader og annet utstyr er nødvendige "tools of trade" og det vil være aktivitet fra morgen til kveld. For de som er på Hovden er det en unik mulighet til å følge kunstnerne, og se skulpturene sakte tre frem fra store kuber av snø og is.

Elever fra Fjellgardane Skule skal jobbe sammen med kunstneren Maria Manuela Rodrigues til å skape årets største skulptur på Hovden, kalt "Starwalk". Skulpturen fungerer også som scene under åpningen hvor Terje Isungset og Lena Nymark spiller en konsert på instrumenter lagd av is. Terje Isungset er en av verdens ledende musikere som bruker naturen som instrumenter. Han har blitt ledende innen musikk lagd av is-instrumenter. For mer info om Terje Isungset sjekk: icemusic.no

Fremdriftsplan:
Uke 2 Snøen lages
Uke 3 & 4 Snø kuber blir tråkket
Uke 5 Skulpturene formes
31. januar Kunstnerne ankommer
1. -5 februar Skulpturene formes
6. februar Åpning

Åpning Snøskulptur Hovden 2010, lørdag 6 feb. kl 1700
• Elever ved Kulturskolen i Bykle Kommune ledet av Kulturskoleleder Helga Jacobsen danser seg inn i skulpturene
• Introduksjon av Snøskulptur Hovden 2010 ved destinasjonssjef Thomas Danielsen ved Destinasjon Hovden AS
• Åpningstale ved Fylkesmannen i Aust-Agder Øystein Djupedal
• Åpningskonsert ved Terje Isungset
Publikum og presse er hjertelig velkommen.
Åpning og konsert er gratis.