Der ligger den - "Den evige sne" - oppe på Kitzsteinhorn-platået i Østerrike. 2900 meter over havet blinker isbreen i Alpene som gjør Europa Sportregion Zell am See Kaprun til et trekkplaster for alle som søker snø, sol og aktive dager.

Når du først er kommet opp på Kitzsteinhorn, så slår følelsen av frihet til for fullt. Du er inne på et tykt lag snø som har ligget der i mange tusen år, lenge før mennesket fant på å gå på ski.

I området rundt Zell am See og Kaprun er det over 130 kilometer med løyper. Og nedover fjellsidene på Kitzsteinhorn og tilliggende Schmittenhöhe kan du kjøre fritt i perfekt puddersnø.

Europa Sportregion er kjent for mange aktiviteter, også for de minst i familien. Det er klare trender ved mange destinasjoner at aktiviteter blir en del av oppholdet. I Zell am See og Kaprun har familieaktiviteter vært på plass i mange år, og det er bygget opp en bred erfaring på hva gjester ønsker å gjøre.

Familiens påskeferie
Nå som det går mot lysere tider og lengre dager i Alpene bare øker aktiviteten, gjennom påsken og frem til sesongslutt.

Alle aldersgrupper har hver sine muligheter. Det er flere gjestebarnehager hvor de små kan møtes, bli kjent og leke og base i snøen. Også barnepass for bayer og lekerom for de aller minste er lett tilgjengelig.

Alt dette til sammen har nylig gitt Zell am See og Kaprun prisen som Europas mest familievennlige reisemål. Utmerkelsen tildeles av det kjente tyske mediehuset Falk.

Like syd for Kaprun ligger det to mektige inntrykk. Det ene er fjelltoppen Kitzsteinhorn som rager 3203 meter over havet. Ved foten av dette massive fjellet ligger Stausee Mooserboden, en stor kunstig innsjø. Til sammen blir dette et utrolig syn, den enorme fjellet med evig sne, og innsjøens hvite flate.

Aldri kjedelig
I sydenden av av Stausee Mooserboden ble Tauernkraftwerke satt i drift i 1952, etter 14 års byggeperiode av demning og kraftverk. I dag er dammen og kraftverket et trekkplaster uten like. I besøkssentret er det utstillinger som viser både hvordan kraftverket er bygget og fungerer i nært samspill med smeltevannet fra de omkringliggende isbreene. Med helt moderne interaktiv teknologi opplever du symbiosen mellom naturkreftene og kraftproduksjon for det moderne samfunnet.

I Zell am See er det hver onsdag kveld fra klokken åtte er det Snowboard & FreeSkiNight. Da kan du utfolde deg i løypene til musikk fra DJ og fyrverkeri.

17. februar er det Nostalgisk skiløp - akkurat slik som man gikk på ski i 1940-50- og 60-årene - og kanskje lenge før det. Stort oppbud av deltakere som trekker i" antikt" utstyr og treski.

18. februar er det pilkekonkurranse på innsjøen Lake Zell. Men vinteren igjennom er innsjøen et sted for alle som vil gå på skøyter og konkurrere i den så etter hvert populære sporten curling.

2. mars er en av de mest populære skiløp I hele regionen, og kanskje blant de mest uvanlige. På vanlige langrennski og fellesstart skal alle gå oppover fjellsiden til Panorama-Pfiff Restaurant. Starten skjer i Zell am See idet sola forsvinner bakom fjelltoppen. I måneskinn gjelder det om å komme først opp.

Denne dagen er det også et stort vårmarked i Zell am See.