Det svenske alpinkonsernet SkiStar tar over driften av de sveitsiske skianleggene Andermatt og Sedrun.

Andermatt, er godt på vei fra å være en liten sveitsisk militær- og fjellandsby, til å bli en av de største skidestinasjonene i Alpene. Arbeidet med å bygge en helt ny bydel, flere nye hoteller og leilighetskomplekser er allerede godt i gang. Nå er også planene for utvidelse av skianlegget og sammenkobling av systemene Andermatt og Sedrun ett hakk nærmere virkelighet.

Den egyptiske milliardæren Samih Sawiris børsnoterte selskap, Orascom Development Holding AG, har gjennom sitt datterselskap, Andermatt Swiss Alps AG, fått kontroll over selskapene som driver heisene i Andermatt og Sedrun, og har tegnet en avtale med svenske SkiStar AB om driften av anleggene. SkiStar vil også lede den planlagte moderniseringen og utvidelsen av anleggene, skriver Andermatt Swiss Alps AG i en pressemelding.

I første omgang dreier det seg om en ettårig driftsavtale, men ifølge pressemeldingen pågår diskusjoner omkring et langsiktig og mer omfattende samarbeid. Skistar har lenge vært involvert i samtaler omkring overtakelsen av Andermatt, og signerte allerede I mai 2011 en intensjonsavtale om drift og utvikling av skistedet.

Andermatt er kjent som et Sveitsisk pudderhull, med enorme off-piste-muligheter i de bratte fjellene rundt anlegget. Området mellom Andermatt og Sedrun er også veldig populært for toppturer. Like ved Sedrun ligger også skistedet Disentis, en relativt liten og ukjent pærle som også har fantastiske off-piste-muligheter.

Se video fra Village Productions med pudderkjøring i Andermatt: