OPPDAG COLORADO:
Aspen » | Copper Mountain »
Crested Butte » | Telluride »
Steamboat » | Winter Park »
Getting there: DIY til DIA

Denver International Airport (DIA) er nummer 11 på listen over verdens travleste flyplasser, noe som ikke står helt i stil med byens størrelse. Kanskje er det alle ski- og snowboardkjørerne på vei til Colorados vintersportdestinasjoner som gjør den så travel?

Raskest med Iceland Air
DIA ligger inne ved foten av Rocky Mountains, men har direkteruter til store deler av verden, og flere daglige ankomster fra Europa. For oss skandinaver er det Icelandair med ruten over Keflavik som er den mest direkte, med en effektiv flytid på 11 timer og 50 minutter, og en total reisetid på under fjorten timer fra Oslo.

Fra flyplassen til fjellene
Denver ligger ute på slettene, men det er mer enn et dusin skisteder innen en fire timers kjøretur fra flyplassen, inkludert Winter Park (144 kilometer), Copper Mountain (164 kilometer), Steamboat Springs (289 kilometer) og Aspen (294 kilometer). Innenriksfly er også en mulighet verd å vurdere, om man skal til Aspen eller særlig Telluride og Crested Butte, som ligger lenger inn i fjellene.

På bakken er det flere muligheter:
• Leiebil. De aller fleste store leiebilseslskaper finner du på DIA. Det lønner seg som oftest å bastille på forhand via nettet.
• Colorado Mountain Express (www.coloradomountainexpress.com) er det mest populære shuttle-tilbudet, og tilbyr transort direkte til hoteller og leiligheter i skistedene. Priser 65 dollar per person, grupperabatt.

Info og booking av flybilletter: www.icelandair.no/denver