Pudderfavoritten Sogndal Skisenter satser stort, og vil bygge 500 nye hytter, forlenge skiheisen og har planer om gondolbane opp til 1220 moh.

Sogndal Skisenter, eller Hodlekve, er ett av to skianlegg i nærheten av Sogndal, som for utenforstående kan være lett å forveksle med hverandre. Sogn Skisenter, eller Heggmyrane, er det andre. Beliggende på hver sin side av Sogndal, begge kjent for bra pudderkjøring og begge med èn enkelt heis som utgangspunkt, kan det også være vanskelig å bestemme seg for om man skal reise til det ene eller det andre når nysnøen har kommet på Vestlandet. Med fremtidsplanene i Hodlekve realisert, kan likhetstrekkene bli færre i fremtiden.

– Me vil utvikle Sogndalsdalen til å bli eit sentrum for fjellsport i Norge, sier investor Even Hegbom i Sogndal Utvikling AS til NRK.

Hegbom har med seg en rekke investorer som også har vært involvert i utviklingen av Myrkdalen, Voss Fjellandsby.

Begynner til våren:
Planene går ut på å ruste opp eksisterende skitrekk og utvide anlegget med en ny heis opp til 900 meter over havet, samt bygge vei til etablering av et nytt hyttefelt for hele 500 hytter. I dag går heisen i Hodlekve opp til rundt 500 meter over havet, og gir en høydeforskjell på 290 meter. Den planlagte utvidelsen vil altså mer enn doble høydeforskjellen i anlegget. Den nye heisen vil åpne opp ett nytt stort område i anlegget, med familevennlig terreng, samt gi adgang til det enorme nordvente frikjøringsterrenget som i dag er forbeholdt de som tar beina eller fellene fatt fra toppen av eksisterende heis.

Gondolbane:
På lengre sikt satses det på bygging av gondolbane opp til Kambafjellet på 1220 moh., en fortopp til det populære turmålet Blåfjell. Kostnadene for gondolbanen, som skal sørge for helårsdrift av destinasjonen, er estimert til 80 millioner kroner.