Åpningsfesten fortsetter - disse Skianleggene er åpne denne helgen

Denne helgen melder flere nye skianlegg seg på årets åpningsfest, som mange steder er godt i gang og har satt flere tidlig-rekorder i år. Også flere av skistedene som allerede har startet sesongen utvider nå enda flere heiser og løyper. Det ser nå ut til at over 20 skianlegg har bakkene klare for deg denne helgen.


Åpne anlegg denne helgen er: Hemsedal, Bjorli, Kvitfjell, Trysil, Geilo, Hafjell, Skeikampen, Gaustablikk, Vierli, Beitostølen, Golsfjellet, Sjusjøen, Gålå, Norefjell (Bøeseter), Nesbyen, Ål, Haukelifjell, Kongsberg, Uvdal, Vassfjellet, Hummelfjell, Dombås, Oppdal (Vangslia), Steillia i Bardu og Målselv Fjellandsby.


Denne uken har det igjen vært kalde temperaturer stort sett over hele landet, og vinteren har krøpet enda et hakk nærmere de største byene. Også de bynære skisenterene i og rundt Oslo har nå kjørt i gang kanonene, så hovedstadens skientusiaster kan bare håpe på mye kaldvær denne måneden. Allerede denne helgen kan mange glede seg over at det blir stadig kortere vei å reise for å få stått på ski eller snowboard.


Hemsedal: Har rekordforhold! Åpent helt til toppen, med Totten 2 og Fjellheisen 2, og tilbyr dermed hele 810 høydemeter. Les mer og se de fantastiske pudderbildene fra sist helg her.

Bjorli: Masse snø og fantastiske forhold, og flest km løyper i Norge nå. Åpner 6-seters ekspressheis i helgen, og har dermed 4 av 6 heiser i drift. Antall km preparerte nedfarter utgjør da 12 km (av 19,6 km totalt). Hele barneområdet er i drift. I påvente av at parken skal bli ferdig, finnes 4 hopp, 2 store og 2 små i nedre del av Bøvra. I nær tilknytning til alpinanlegget er det også tilgang til ca. 55 km langrennsløyper.

Kvitfjell: Knallforhold. Åpner helt til topps og kjører morgenheis fra vestsiden. Les mer i egen sak.

Trysil: Fine forhold i bakkene og langrennsløypene. Les mer i egen sak.

Geilo: Geilo har 4 bakker og 4 heiser åpne. Og flotte langrennsforhold.

Hafjell: Åpner Lørdag 10 november, en uke før planlagt, med 3150 meter nedfart. Se egen sak.

Skeikampen: Åpner Lørdag 10. november, med 3 heiser på framsiden, totalt 2,5 km nedfarter og fortsatt nydelige langrennsforhold. Mer i egen sak.

Norefjell: Åpner alle tre heisene i Bøeseteranlegget denne helgen. Også her er det fantastiske langrennsforhold.

Gaustablikk: Strålende forhold i Hotellbakken. Barnebåndet og barnebakken åpen, og skisenteret håper på å få åpnet også Pukkelen. De fleste langrennsløypene er kjørt opp uten spor for å sikre at snøen fester seg. De er fullt mulige å gå, men det er fare for åpne råer og bekker noen steder. Gå forsiktig! melder destinasjonen.

Rauland/Vierli: Holder åpent, og det stedet med mest å tillby på terrengpark-fronten i Norge nå. Der har det norske freestylelandslaget vært på besøk denne uken.
Se Eirik Jahren på brett i Rauland forrige helg:

Beitostølen: Alpinanlegget er åpent hver lørdag og søndag framover fra kl. 09.30 til 15.30. Flotte langrennsforhold.

Golsfjellet: Hovedheisen og barneheisen ved Storefjell Resort åpen lørdag og søndag 11.00-16.30. Gode langrennsløyper på Golsfjellet.

Haukelifjell: Åpent hver helg fram mot Jul. Maskinkjørt langrensspor også her.

Kongsberg: Åpner ett trekk og deler av parken, med noen hopp og jibbelementer, samt også Slalåmen. Åpent allerede i dag, Torsdag, kl 17-21.

Uvdal Alpinsenter er klare for gjester Lørdag, med den nederste delen av anlegget åpent.

Sjusjøen har nå Fjelldokka i tillegg til barnebakken klar for åpning med supre forhold fra 10:00-15:30

Vassfjellet har heisene i Koslia og Lekelia åpne fra 10.00-16.30, og det går busser kl 10 fra byen og retur kl 16.35 begge dager.

Ål Skisenter har kommet godt i gang med snøproduksjonen, og åpner lørdag 09:30

Nesbyen: Har laget nok snø til å åpne Barnebakken og Tverrlia lørdag kl 10:00. Kjører langrennsløyper med scooter.

Gålå har 30-60 cm natursnø og åpner nå Rød Løype i Blåbærfjell opp til mellomavstigning. Åpent lørdag og søndag 10- 15 fram til sesongåpning 15 desember.

Dombås Skiheiser åpner hovednedfarten til Liavegen Lørdag kl 11.

Oppdal har stolheisen og ei løype i Vangslia åpen lørdag og søndag 10-16.

Steillia i Bardu har flotte forhold og åpnet også denne helgen.

Hummelfjell og Målselv Fjellandsby har  barneområdene åpne denne helgen.

 

Video: Kongelige movemberforhold på Gaustatoppen 


NB: Vi tar forbehold om at opplysningene kan inneholde feil eller mangler, og at ting kan endre seg på grunn av været. Vet du noe som vi ikke vet, vennligst skriv i kommentarfeltet under.