Mildværet har herjet hele landet denne uken, men Kong Vinter holder stand i fjellet. Godt grunnlag med både kunstsnø og natursnø mange steder sørger for at det ser lovende ut også foran kommende alpin-helg, og ifølge værmeldingen er det muligheter for både nysnø og sol. Trysil, Hemsedal og Kvitfjell utvider med flere løyper og heiser, mens Tyin-Filefjell, Rauland Skisenter og Valdres Alpinsenter legges til på listen over antall åpne skianlegg.


Åpne anlegg denne helgen er: Hemsedal, Bjorli, Kvitfjell, Trysil, Geilo, Hafjell, Skeikampen, Gaustablikk, Rauland, Vierli, Valdres Alpinsenter, Beitostølen, Golsfjellet, Tyin-Filefjell, Sjusjøen, Gålå, Norefjell (Bøeseter), Nesbyen, Ål Skisenter, Haukelifjell, Kongsberg, Uvdal, Dombås, Oppdal (Vangslia) samt Steillia i Bardu. Hummelfjell og Målselv Fjellandsby har fortsatt kun barneområde åpent.
 

Klikk på bildet over for å se flere bilder fra skistedene denne uken.

Har fått merke mildværet
I de lavest beliggende skianleggene har mildværet tatt på en del, men kunstsnøen tåler mye, og det meldes om bra føre i de bakkene som er åpnet. Også langrennsløypene har fått seg en liten knekk, men de aller fleste stedene er forholdene fortsatt meget gode årstiden tatt i betraktning. Selv om flere har utnyttet det som har vært av kulde effektivt til ytterligere snøproduksjon, og åpner nye områder, er det også noen anlegg har fått åpnet mindre enn det de hadde beregnet og håpet på denne helgen. Vassfjellet er et av anlegg som har vært nødt til å vike av for været. Vassfjellet har hatt åpent to heiser nede i anlegget de siste helgene, men holder denne helgen stengt og håper på å komme sterkere tilbake så fort som mulig.

Været
Storm.no melder at det vil komme en del nedbør denne helgen, i Sør-Norge særlig lørdag. Snøgrensen vil ligge på rundt 800 meter, sier Storm-meteorolog Ina Wollertsen. Altså er det ikke helt usansynlig at det blir mulighet for litt pudderkjøring flere steder. Søndag skal også været lette, og det ligger an til at solen titter fram over ØStlandet utpå dagen, lover Wollertsen.


Her er det meste av forandringer siden sist helg, og de viktigste nyhetene i alpin-Norge denne helgen:

Tyin-Filefjell: Åpner for sesongen denne helgen, og kjører heisen helt til topps: Mer i egen sak.

Rauland Skisenter: Åpner lørdag, med to heiser og 1200 meter nedfarter. I tillegg har naboen Vierli allerede åpnet terrengparken. Se film fra Rauland og Vierli Terrengpark tidligere denne måneden.

Valdres Alpinsenter: Åpner en løype til topps, i tillegg til barnebakken der det også finnes en midlertidig park.

Kvitfjell: Åpner begge sidene. Fredag 16. november åpner stolheisen Vestsiden Express på Kvitfjells vestside. Kvitfjell kan med dette by på drøye 10 km med alpinbakker over 400 høydemeter, to stolheiser, 2 skitrekk, park samt 50 km med langrennsspor. Også Nasjonalanleggsløypa blir klar til helga.

Hemsedal: Sesongåpning i Tindenheisen og Veslebreidalen. Vil ha 11 heiser 20 bakker og til sammen 18 km nedfarter inkludert parken “Jump Street” denne helgen. Les egen sak med film og bilder.

Trysil: Åpner begge sider av fjellet Lørdag. Stiller med elleve åpne bakker denne helgen, og skikøjring fra toppen og ned til Turistsenteret. Les mer i egen sak.

Hafjell: Har offisiell åpningshelg. To heiser, to løyper, park-elementer og 2-for-2-tilbud. Les mer her.

Bjorli: Fortsetter i tet på snømengde, med 92 cm på toppen. Åpner parken denne helgen, med mange hopp.