Knallvinteren fortsetter for skistedene både i Norge, i Alpene og i Nord-Amerika. Her hjemme er det fantastiske pudderforhold, i Alpene har de første skistedene passert tre meter snødybde, mens i USA og Canada fortsetter det å lave ned. Mt baker, for eksempel, har over fire meter snø allerede!

NORGE
Det ser ut til å bli en hvit jul for mange her i landet, i alle fall for de som tar turen til fjells. Puddersnø, som det har vært mye av i adventskalenderen, er det også mulighet for å finne under juletreet (eller mellom trærne). Forholdene i alpin- og langrennsløyper, samt utenfor løypene mange steder, er fantastisk gode etter helgens snøfall. Sist Lørdag til mandag ble det rapportert så mye som 72 cm nysnø på tre døgn i Svarstad skisenter, mens en rekke andre skisteder på østlandet fikk rundt 20, 30 eller 40cm i løpet av helgen.

Se video-snørapport fra Trysil foran Julehelgen.

! SNØSKREDFARE: Nysnø og vind etter lang kuldeperiode sist uke har gitt skredfare mange steder i fjellet. Sist helg ble en mann  reddet ut av et snøskred utenfor Haukeli Skisenter, det har gått flere skiløperskred også denne uken og i det kalde været forsvinner ikke skredfaren med det første. Det gjelder å være forsiktig, og ha med seg det nødvendige skredutstyret utenfor løypene.


ALPENE
I Alpene fortsetter det å se bedre og bedre ut, med nesten alle skisteder åpne nå, og planlagt åpning på resten akkurat i tide til juleferien kommende helg.

! SNØSKREDFARE: Denne vinteren har allerede tatt sine første snøskredofre i alpene. Vi har fått inn rapporter om mange store skiløperskred som kunne ha gått veldig galt denne sesongen, bla.a. et skred i Engelberg der hele 11 svensker skal ha blitt tatt. Og i dag, 19. desember ble en svensk kvinne, ifølge Aftonbladet, en del av den dystre statistikken som tegner seg gjennom hver vinter. Husk at selv når puddersesongen så vidt har startet, så kan skredsesongen være i gang for fullt!

Frankrike:
Den gode sesongstarten fortsetter Frankrike. Visse skisteder i Sør-Frankrike fikk så mye som 80cm nysnø i løpet av ett enkelt døgn sist uke, og basen i øvre deler av de store franske skianleggene nærmer seg 3-metersmerket, for eksempel Alpe d'Huez som har 260cm, Val Thorens med  240cm. Serre Chevalier ligger også godt an med 250cm base, noe nysnø i begynnelsen av denne uka og mer i vente for julehelgen.
Oppdaterte snørapporter for alle anlegg i Frankrike finner du her.  


Sveits:
I Sveits har Andermatt allerede 330cm base, og ligger nå sammen med flere andre Sveitsiske skisteder helt i verdenstoppen på snødybde. Her har det også kommet store mengder nysnø den siste uken, bla.a. 80cm på tre dager i Gstaad og 40cm i Saas Fee mandag og tirsdag denne uken. I Zermatt er det også pudderføre, og 190 cm base, Engelberg har 235cm og Verbier 195cm.
Oppdaterte snørapporter for alle anlegg i Sveits finner du her.  

 
Italia:
De gode forholdene har holdt seg i de Italienske anleggene. Dolomittene fikk en del nysnø sist helg, men det er fortsatt i vest at det er best. Cervinia rapporterer landets dypeste snø, med 2,5 meter i begynnelsen av denne uken og Cormayeur 170cm.
Oppdaterte snørapporter for alle anlegg i Italia finner du her. 


Østerrike:
Østerrike henger fortsatt litt etter på denne sesongstarten, og der har det vært en litt mildt siste uke. Hochgurgl/Obergurgl ligger høyt, med 198cm base og litt nysnø denne uken, og det samme gjelder Lech og Zürs i Arlberg, som har 155cm base og har fått over 25cm snø i begynnelsen av denne uken.
Oppdaterte snørapporter for alle anlegg i Østerrike finner du her. 
 
 
NORDAMERIKA:
Det har nå kommet en del snø også inne i Rocky Mountains, slik at det nå ikke bare er på vestkysten amerikanerne kjører pudder. Colorado og Utah har begge fått bra påfyll denne uken, og det samme gjelder nordover og opp i Canada. I Whistler og i de andre skistedene på nordvestkysten ser den vanvittige pudderforsesongen ut til ingen ende å ha, og der er basen nå 175 cm og stigende denne uken. Litt lenger sør og tilbake inn i USA rapporterer Mt Baker hele 401! cm snø!

Oppdaterte snørapporter for alle anlegg i USA finner du her.