Petter A. Stordalens selskap Alpinco AS fortsetter veien mot å bli Norges nye skikjempe. Utviklingen av Hafjell-Kvitfjell som norges største skidestinasjon fortsetter for fullt, og med Kari-Anne Røisland på plass som ny kommersiell direktør er planen fortsatt å kjøpe flere anlegg.

Det er nå halvannet år siden Alpinco AS ble etablert, og de satser på sentrale skidestinasjoner med snøsikkerhet og mulighet for helårsdrift. Siden oppstart har både Hafjell Alpinsenter og Kvitfjell Holding blitt innlemmet i Alpinco. I oppkjøpet av Kvitfjell Holding inngikk blant annet 350 hyttetomter og Gudbrandsgard Hotell i tillegg til alpinanlegget.

Norges største destinasjon

Allerede nå har Alpinco Norges største skidestinasjon målt i km nedfarter og heiskapasitet når man regner Hafjell-Kvitfjell som en destinasjon. Og de har ikke tenkt å stoppe der, da de fortsatt er på utkikk etter å kjøpe andre norske skianlegg. Det langsiktige målet er å eie 3-5 norske skianlegg.

- Vi skal utvikle toppmoderne og profesjonelt drevne helårsanlegg med et solid salgs- og markedsapparat i ryggen. Vårt mål er å gjøre Norge til et mer attraktivt reisemål for både norske og utenlandske ski- og fjellturister, sier Petter A. Stordalen og Anders Buchardt, eiere av PASAB Eiendomsutvikling, som sammen med Investinor, DNB og Bjørn Erik Borgen står bak selskapet Alpinco.

Ny direktør

Alpinco har nå ansatt Kari-Anne Røisland som Kommersiell Direktør i konsernet. Hennes ansvarsområde vil bli utvikling innen salg, marked og booking, samt å bygge Alpinco`s kommersielle organisasjon rigget for vekst.

- Med hennes kompetanse og 18 års erfaring fra sentrale roller i oppbygging og utvikling av Nordic Choice Hotels er jeg helt trygg på at vi nå har den ressursen som skal til for å løfte oss videre, sier Marius Flaaten, Adm.direktør i Alpinco.

Røisland er kjent med reiselivsproduktene i Hafjell og Kvitfjell allerede blant annet gjennom sitt arbeid for Quality Hotel & Resort i flere år.

- Ambisjonene for Alpinco er store, og med solide eiere som gir rom og har stor satsingsvilje er dette en utfordring som passer meg perfekt. Alpinco eier allerede to flotte skisteder, og å få være med å bygge denne organisasjonen videre blir veldig spennende. Her vil jeg få brukt min kompetanse, nettverk og interesse. Her skal det settes nye rekorder både i omsetning og fornøyde gjester sier Kari-Anne Røisland, Kommersiell Direktør i Alpinco.

Kvitfjell-Hafjell

Hafjell og Kvitfjell får denne sesongen ca 500 000 skidøgn, og det representerer en vekst på 15% fra foregående sesong. Denne vinteren ble de to alpinanleggene knyttet sammen med skibuss, og kan regnes som en destinasjon.

I dag er Kvitfjell Nasjonalanlegg for alpint, mens Hafjell er Riksanlegg. Samlet har Kvitfjell-Hafjell 5 500 varme senger, 4 000 fritidsboliger, 71 km alpinløyper og 29 heiser. 

Selskapet vil fremover jobbe målrettet for å øke salget til utenlandske skiturister, og å attrahere flere store ski-arrangementer til destinasjonen Kvitfjell-Hafjell.

– Dette er blant de ypperste skianlegg i Norge, og er bygget for store mesterskap. Det er naturlig at fremtidige nasjonale og internasjonale alpine mesterskap arrangeres her, sier Styreformann i Alpinco, Jahn Petter Dahlum.

Avtale med skiforbundet

Og dette blir det nå enda mer tilrettelagt for da Alpinco har inngått en avtale med Norges Skiforbund (NSF). Alpinco skal med Hafjell-Kvitfjell tilrettelegge for blant annet landslagstreninger og preparering av løyper utenom høysesong. Alpinco har også et mål om å tilrettelegge for at Norge kan få frem flere skistjerner. Se film med Petter Stordalen og Aksel Lund Svindal.

- Denne avtalen betyr mye for oss i alpint. Hafjell-Kvitfjell er et suverent treningssted for å utvikle fremtidige verdensstjerner i alpint. Her ligger det mange muligheter, og vi får trent i alle disipliner. Sammen med Alpinco skal vi være med å utvikle konkurransekonsepter med mange nye muligheter for oss. Vi ser veldig frem til dette samarbeidet, sier sportssjef i alpint, Claus Johan Ryste.

NSF Alpint planlegger arrangementer som World Cup, NM, Masters NM og Landsrenn i Hafjell-Kvitfjell.