Det ble et bra comback for frikjøringskonkurransen Sauda BCC etter noen år med opphold. Været viste godvilje, solen tittet fram  og publikum ble servert spektakulær kjøring med luftferder både på naturlige og menneskebygde elementer i fjellsiden.

Dennis "Backflipkongen" Risvoll var en av favorittene til konkurransen, med 10 i odds og ledelse etter kvalifiseringen, men måtte se seg slått av Torgrim Vole.

Les også: Klart for Sauda BCC

Vole, som er godt kjent for sin kjøring i den norske frikjøringscup'en gjennom flere år, lå helt på toppen av oddslisten med 7,0 i odds før konkurransen, og viste at formen hans også i år er til å sette penger på.

På delt andreplass i klassen herer alpint kom Sondre Lindkjølen, mens Øystein Aasheim kom på tredje. I dameklassen beholdt Martine Gleditsch ledelsen fra kvalifiseringen, tett fulgt av Marta Lidström og Marit Rolvsjord. Sondre Loftsgarden tok seieren i telemarkklassen og Kristian Folmo vant på snowboard. Komplette resultatlister her.

RFC Neste

Finalen i årets utgave av den norske frikjøringscup'en er som vanlig den legendariske Røldal Freeride Challenge, som går av stabelen kommende helg. Da stiller både Vole og Risvoll som selvfølgelig favotitter, men får hard konkurranse fra en sterk startliste med mange kjente norske frikjøringsnavn. Se startlisten her.