Oppsummering av skisesongen i Røldal 2012-13

Etter en rekordsesong uten sidestykke i Røldal i 2011-12, med pudderalarmer i kø, var forventningene høye til at vårherre skulle gi oss to fine vintre på rad.

Tidlige snøfall allerede fra begynnelsen av september ga forhåpninger om en lang, snørik sesong, og toppturentusiastene fikk 12 måneder med skiføre i Røldal i 2012.

Langrennsløypene på Røldalsfjellet kom i gang i månedsskiftet oktober/november, og snøproduksjon i alpinanlegget kom ordentlig i gang i slutten av oktober. Mye vind gjorde det vanskelig å få snøen til å lande på riktig sted. Værgudene tok ansvar, og vi fikk åpnet anlegget 1 desember, med fint føre både i og utenfor løypene.

Hele fallhøyden åpnet i tide til juleferien, og mange fant veien til fjells. Et skikkelig nysnødump ga pudderentusiastene mye å glede seg over i romjulen. Nyttårsaften bød på enda mer nysnø.

5 januar bød på en hel varmegrad, en av vinterens veldig få dager med temperatur over null. Resten av januar bød på stort sett fantastisk vær, flotte løyper men lite pudder. Helt i slutten av måneden kom et etterlengtet påfyll av ferskvarer.

Det snødde stort sett frem til 5 februar, og de som var i Røldal i dagene 6-10 februar fikk oppleve sesongens absolutt fineste dager. Resten av februar bød på sol, sol og sol.

Manglende snøfall og vedvarende kulde ga harde løyper i begynnelsen av mars, men et overraskelsessnøvær ga fantastiske forhold fra midten av måneden. Den 16 mars gikk det aller første Røldal Rett Ned av stabelen, og 8 minutter og 11 sekunder er etablert som rekord fra Elvershei til Hordatun.

Påsken 2013
Påsken 2013 går inn i historiebøkene som den beste påsken noensinne, med sol fra skyfri himmel hver eneste dag. Langfredag ble det satt ny besøksrekord i anlegget, samtidig som fremtidens frikjøringsstjerner kjempet om Norgesmestertittelen i Førsterenna.

April ga noen fine pudderdager innimellom, men også flott føre i nedfartene. Tjoaminnerennet, Røldal Ned Opp og Røldal Freeride Challenge er med på å gjøre april til en fantastisk måned i fjellet, selv om værgudene ikke var på vår side i Røldal Ned Opp.

De siste to ukene av sesongen bød på massive snøfall og mye uvær, men skiføret var upåklagelig helt til slutten. Sommerskientusiastene kan glede seg over at snøen kommer til å holde lenge i år også.

Besøksrekord
Når sesongen er talt opp 5/5, viser det seg at vi har klart det utrolige, ny besøksrekord for andre år på rad! Vi ønsker å takke alle gjester, reiselivsbedriftene i Røldal og omegn og alle som skaper liv og arrangement hos oss. Vi jobber videre mot å gi dere Norges beste skitilbud, og har flere heiser i konkret utbyggingsplan. For detaljer og fremdrift i utbyggingsarbeidet, følg med på roldal.com fremover.

Snøhistorikk
Skisesongen 2012/13 i tall, basert på oppdatering av snørapporten på Skiinfo.no fra Røldal Skisenter
Akkumulert antall cm snøfall: 819 cm
Antall pudderalarmer: 19 (snøfall på 20 cm eller mer på 24 timer)
Største snøfall: 55 cm, 5 februar 2013
Antall dager med snøfall: 61
Snøhistorikk for Røldal