Myrkdalen drar på midt under Ekstremsportveko på Voss, og annonserer nyinvesteringer på 60 millioner og ny stolheis som skal stå klar allerede for sesongen 13/14.

Ekstremsportinvestering 

- Det er på en måte ekstremsport det vi driver med, men nøye kalkulert og med gode sikkerhetsrutiner, akkurat som ekstremsportutøverne som er her på Voss akkurat nå, sier eiendomsdirektør Nils Akselberg, og serverer lokalt boblevann og jordbær i en heisstol med skinnseter og værboble for anledningen parkert utenfor kontoret i Ekstremsporthovedstaden.

Voss Fjellandsby satte seg tidlig mål om å bli blant de største aktørene i Norge, og har hatt enorm vekst de siste årene, noe som gjestene også har fått merke i form av lange heiskøer i helger og ferier spesielt den siste vinteren. 

Myrkdalen har utviklet seg enormt de siste årene. Med nytt hotell og flere fritidseiendommer har vi utvidet kapasiteten når det gjelder overnatting. Stadig vekst i antall skigjester sier oss at tiden er inne for å øke kapasiteten også i anlegget, sier administrerende direktør i Voss Fjellandsby AS, Elin Bolann.

SE 100 bilder fra Myrkdalen her!
 

Mindre heiskø

Den nye stolheisen, som er gitt navnet Storhaugsekspressen, er gode nyheter for skientusiaster på Vestlandet, uansett om det er frikjøring, løyper eller park som står i fokus. Heisen blir en seksseter med boble for beskyttelse mot vestlandsværet, på 1,7 kilometers lengde 440 høydemeter og en kapasitet på 2500 gjester i timen.

To svarte løyper, to røde/blå og tre grønne løyper vil bli opparbeidet i tilknytning til heisen, som vil lette presset på de eksisterende heisene oppe i anlegget ved at det vil være mulig å kjøre både på høyre og venstre side når en kommer opp med stolheisen fra baseområdet. For veldig mange av Myrkdalens pudderglade gjester er det minst like interessant at heisen åpner for store nye frikjøringsområder, og skianlegget sier at frikjørerne absolutt er blitt tatt hensyn til i planleggingen. Jibberne er heller ikke uteglemt, og heisen gir tilgang til et stort område med ideell helning for bygging av park i fremtiden.

Byggingen allerede i gang

Og Vossingene er ikke kjent for å være trege på avtrekkeren. Allere er spaden satt i jorda og arbeidet i gang for å få ferdig heisen til vintersesongen, sammen med den lokale entrepenøren Taubane Teknikk AS. Administrerende direktør Elin Bolann legger ikke skjul på at ledelsen i anlegget er svært fornøyd med styrebeslutningen i Voss Fjellandsby AS. Og når beslutningen er tatt, er det ingenting å si på gjennomføringsevnen.

– Til vinteren kan vi tilby gjestene våre et enda bedre skiprodukt, med en moderne og effektiv ekspressheis, nye nedfarter og enda større frikjøringsområder, sier Bolann.

Det er heller ingenting å si på fremdriften: Styrevedtaket ble fattet tirsdag, og allerede onsdag morgen var de første anleggsmaskinene på plass.

– I Myrkdalen er vi handlekraftige, samtidig som vi jobber etter langsiktige og helhetlige strategier. Det vil alltid være en viss risiko forbundet med denne typen investeringer, men vi vet at vi må satse om vi vil nå de ambisiøse målsetninger vi har satt oss. Innen 2020 skal vi bli Norges tredje største skidestinasjon og Nordens beste helårsdestinasjon, sier Bolann.

Og bekymringer for global oppvarming eller ekspanderende konkurrenter i Sogndal har ikke ledelsen i Myrkdalen. Fortsatt er det langt fra alle tegn til snømangel i ett av norges største snøhull i hovedsesongen, og det nye snøproduksjonsanlegget som sikret den enorme parken under årets Freestyle-VM skal fortsatt utvides ytterligere for å sikre tidlig- og sensesongen.

 FAKTA OM HEISEN: 

• Seksseters ekspressheis fra leverandøren Leitner 
• Lokal entreprenør er Taubane Teknikk AS
• Kapasitet er rundt 2500 skigjester i timen 
• Heisen er 1,7 kilometer lang og forserer 440 høydemeter 
• Toppstasjon på Storhaugen 
• To nye svarte løyper, to røde/blå og tre grønne vil bli opparbeidet i tilknytning til heisen