Kjør hardt, kjør stil: kjør mange mil i Alpene.

Ikke bare gjør de lange utforkjøringene at du bruker mer tid i bakken og mindre tid i heiskø, men de starter høyt oppe i fjellet, som oftest med fantastisk utsikt, og tar deg med på en reise gjennom meget variert fjellterreng.

Vi har lagd en liste med våre lengste favorittløyper i alpene, med flotte opplevelser uansett ferdighetsnivå.

Alpe d'Huez, Frankrike

16 kilometer sort løype. 

Sarenneløypa går fra Pic Blanc på 3.330 meter til Alpe d'Huez på 1.860 meter. Den består av to seksjoner: i starten er det en serie bratte områder med tendenser til naturlige kuleformasjoner, og mot slutten en lang, flat seksjon som følger dalen. Det er primært en sort løype, men du kan unngå den bratte starten ved å starte i Marmottes 3 istedet. På en dag mye puddersnø kan løypa ta ganske lang tid, med snø opp til midjen i den flatere delen.

Longest ski runs: Sarenne piste, Alpe d'Huez. Credit Chris Parker

Ischgl, Østerrike 

11 kilometer rød/sort løype. 

"The eleven"-løypa er, som man kan gjette, en 11 kilometers lang løype. Den starter på toppen av Greitspitze, som er 2.872 meter over havet og det høyeste punktet man kan stå fra i Tyrol, og den går ned til Ischgl på 1.400 meter. Den første delen av løypa er sort, og så er resten av løypa rød. Den mellomste delen tar deg forbi Idalp og bysentrumet Ischgl. Den beste måten å komme seg til startpunktet av "The Eleven" er med den nye Lange Wand C5 heisen eller Greitspitzheis B4, alternativt kan man ta Greitspitz fjelltog O1.


Les Arcs, Frankrike

Åtte kilometer rød/sort løype.  

Kjør kabelvognen opp til den høyeste toppen i anlegget, Aiguille Rouge (Den røde nålen) med sine 3.226 meter. Herfra kjører man Aguille Rouge løypa ned til landsbygda Villaroger på 1.200 meter. Denne løypa er kjent for sin lengde (8km) og vertikale høydeforskjell (over 2000 meter). Den er merket som sort på toppen, og blir rød etter man kjørt en tredjedel, men den er fortsatt svært krevende hele vien. Det er best å få Aiguille Rouge unnagjort på starten av dagen da bådene køen og bakken selv blir full av mennesker. Løypa vil nesten alltid ha bra snø, toppen av løypa er over 3000 meter og resten av bakken peker mot nord og holder derfor godt på snøen.


Longest ski runs: Top of the Aguille Rouge (3,226m) in Les Arcs. Credit Black Ninja


Cervinia
, Italia 

20 kilometer rød løype. 

Start en av de lengste skiløypene i verden fra toppen Klein Matterhorn, også kjent som Piccolo Cervino. Europas høyeste kabelvogntur tar deg rett på toppen av Klein Matterhorn over gigantiske isbresprekker. Start din episke utforkjøring på 20 kilometer fra 3.883 meter over havet, ned til Valtournenche på 1.524 meter, Cervinias heissammensveisede nabo. Alternativt kan du kjøre de 13 kilometrene ned til Zermatt, Sveits. Uansett hvilken vei du velger er dette litt av noen løyper, med enorme isbreområder og mange kuleterreng. På grunn av høyden er turene fra Klein Matterhorn alltid kjørbare fra sent November til midten av April. For en noe kortere løype kan man prøve Cervinias røde Ventinaløype, en 11.5 kilometer lang opplevelse ned fra Plateau Rosa.

Longest ski runs: Klein Matterhorn piste. Credit Ian L.

Flaine, Frankrike 

14 kilometer blå løype. 

Cascadeløypa er kjent for å være den lengste blå løypa i Europa. Du starter på toppen av Les Grandes Platières i Flaine, 2.500 meter over havet, og kjører hele veien ned ti Sixt. Opplevelsen innebærer at man får nyte spekatulære omgivelser uten en eneste skiheis som blokkerer sikten, mens man forandrer sine meter over havet med 1.800. En anbefalt rasteplass er restauranten ved innsjøen Gers, et populært sted å slappe av, nyte et måltid og utsikten. Når man ankommer Sixt er det gratis shuttlebus til GME parkeringshuset i Samoëns.

 

Val Cenis, Frankrike 

10 kilometers grønn løype. 

Den ti kilometer lange L'Escargot er den lengste grønne løypa i Europa og er perfekt for begynnere som er lei barnebakken. L'Escargot starter på 2.050 meter over havet og ender opp på 1.398, mesteparten av denne strekningen er i furuskog. Fra toppen er det slett ikke dårlig utsikt, du vil få øye på Dent Parachee, D'Andagnetoppen og Grand Paradis. Løypa egner seg ikke like godt for snowboardere fordi deler av løypa er ganske flat.