Det første som møter oss i det vi lander i Grenoble er en bitteliten flyplass, og det hele minner lite om en tidligere OL-vertsby (Det er riktig nok veldig mange år siden), det samme gjelder en god time senere da vi kjører igjennom Albertville. Hele byen ser ut som en betong-ghetto. To timer senere begynner vi virkelig å se alpene slik vi kjenner de igjen fra bilder og filmer, alt som mangler er folk med alpehorn, men vi tipper det er for kaldt for dette nå.

Les mer her:
Fransk dans og pudder
Informasjon om Val d'Isère
Pudder i Tignes

Nesten 4 timer senere ankommer vi Val d'Isère, eller utsiden av byen, La Daille, der vi skal bo. La Daille ligger ca 10 minutters gange unna vakre Val d'Isère. Grunnen til at vi valgte å bo her er prisen, og at vi enklere kan komme oss over til nabobyen Tignes med et par heiser.

Det finnes mange måter å komme seg til alpene på. Vi valgte fly fra Oslo til Grenoble, og så et britisk busselskap. Er dere flere enn fire lønner det seg å kikke på private minibusser, da reisekostnaden fra flyplass til ankomststed er overraskende dyrt. Andre alternativer er å lande i Lyon, som er en mye større flyplass og har derfor flere alternative måter å komme seg til fjells på.


 

Alpestemning
Allerede første dagen får vi smake på alpestemningen. Alle slags folkeslag og ferdighetsnivåer, over alt. Urørt pudder rett på utsiden av de oppkjørte løypene, eller virkelig god pudder om du koster på deg en guide som viser deg "hemmelige" steder. Vi var på jakt etter halfpipe (Tignes er vertsby for European X-Games), og er svært fornøyd med det snøen rett utenfor løypene gir oss. 

I år har det vært svært lite snø i alpene, så om du virkelig ønsker pudder er det beste å anskaffe en guide. Flere vi snakket med der nede hadde hatt mange gode svinger der oss vanlige ikke kom oss frem til. 
 

Her varer jula til påske
Vel inne i Val d'Isère sentrum får vi en merkelig følelse. Hva? Er det jul her fortsatt? Snøkledde trær, gjerne med juletrebelysning, lett snø som faller fra himmelen og generelt fin natur. Dette var skikkelig koselig. 
- Her kunne vi jo hatt med fruene, sier den ene snowboarderen som er med på turen.
- Her har de jo alt de vil ha; fine bakker, shopping og spa, fortsetter han.

Han har helt rett. Val d'Isère, og området passer egentlig perfekt for alle. Om du er singel mann eller dame, kjærester, forlovet, gift osv, eller om dere er en familie på fire. Byen har alt dere alle trenger, og det samme med bakkene. Området har egne barneområder flere steder, der det jobber "barnevakter" som fungerer som skilærere eller bare klovner for å underholde poden mens du kjører pudder.
 

Tidenes afterski
De av dere som har dett videoen vår la kanskje merke til dansingen på afterskien. Franskmennene tar nemlig denne vintergrenen på alvor. Ikke bare åpner de tidlig, og stenger seint, men de har også en egen gondol til og fra afterskien som ligger temmelig midt i bakken. (Musikken kan høres på ganske god avstand).

Vi var ikke så mye innom her, men vi la fort merke til at både øl og champagne alltid var på en trygg armlengdes avstand, samt at musikken var høy. Alt du trenger for en vellykket fest etter et par timer i bakken.


Mye god mat
Prisene i alpene er på høyde med de norske prisene, derfor er det ikke mye å spare på å dra ut å spise. De eneste stedene du får veldig rimelige matretter er på de små pizzabakeriene, som forøvrig lager meget god pizza. Men regn med å bruke minst 3-4000 på mat pr. person i løpet av en ukes opphold. Ikke avskrekkende der altså.