Et av påskens største arrangementer, og muligens største trekkplaster, er det spektakulære påskerennet, Ralley to The Valley, i Hemsedal. Det kan forventes å se flere store OL-navn oppstilt på startstreken. 

− I fjor var blant andre Petter Northug Jr. og PK Hunder med, og vi håper jo på å få med oss noen store navn i år også. Det er klart det gjør rennet litt mer spennende når Ola Nordmann plutselig får muligheten til å slå skikjørere i verdensklasse, sier Kennet Larsen som er markedssjef i Skistar Norge og legger til:  − For i dette rennet har man faktisk en reell sjanse, og det er det som er så morsomt, både for deltakerne og publikum.

I fjor samlet hele 8 000 tilskuere seg for å se på de til sammen 350 deltakerne som kjempet om å komme seg fortest ned fjellet. For reglene er enkle – førstemann ned vinner premien.

10 000 kroner i premie
Hvem som helst over 15 år kan melde seg på rennet. Man velger selv om man vil kjøre ski, snowboard – eller noe annet. Det kåres en vinner i klassen for ski og en i klassen for snowboard, som hver får 10 000 kroner. Alle som deltar har dessuten mulighet til å vinne samme beløp i tilfeldig trekning etter rennet.

Etter at heisene er stengt for dagen, går startskuddet. Utøverne må da løpe 100 meter opp til skisenterets høyeste punkt, 1450 meter over havet for å finne egne ski eller snowboard. Deretter er det bare å kaste seg utfor løypa og komme seg så raskt som mulig ned fra fjellet. 

Begynner å fylles opp
Påskeferien er høysesong på fjellet. De stedene som er godt tilrettelagt for både alpint og langrenn, og samtidig tilbyr påskeaktiviteter for store og små, begynner allerede å merke trøkket. Selv om påsken faller sent i år, skremmer ikke det de norske påsketuristene, som allerede har begynt å booke seg inn.

Turister som skal til fjells i påsken blir anbefalt å være ute i god tid. Som regel følger sen booking med sen påske, men i år ser det ut til at dette kan bli et unntak. Til tross for at årets påske kommer sent, kan Hemsedal Skisenter informere om flere bookinger nå enn på samme tidspunkt i fjor.

− Vi har fått veldig mye snø i år, i terrenget ligger det over to meter. Dette lover bra for en fantastisk påske med sikre snøforhold og forhåpentligvis mengder med sol, sier Larsen.

 

Om påskerennet:
Ralley to the Valley går av stabelen lørdag 19. april kl. 17.00 i Hemsedal Skisenter.
Påskerennet blir arrangert i sann tro med tidligere tradisjoner. Det første påskerennet som ble arrangert i Hemsedal var i allerede i 1970. Etter en liten periodes opphold, skal nå Ralley to the Valley føre disse tradisjonene videre årlig.

Løypa går fra toppen av Totten 2, ned til Fjellheisen og ned Dorte-løypa, før man fortsetter videre ned Turistløypa. Målet er Skistua nederst i bakken.
For mer informasjon, eller spørsmål, ta kontakt med Kennet Larsen, markedssjef i Skistar Norge på e-post kenneth@skistar.com eller telefon 928 44 640. Sjekk også skistar.com/hemsedal.