Salg av off piste utstyr skyter i taket, men kunnskapen om hvordan utstyret virker står ikke alltid i samsvar med kvaliteten på innholdet i skredsekken. Det forsøker Hemsedal Skisenter å gjøre noe med og tilbyr nå gratis treningsarena for bruk av skredsøker.

Snøen har falt jevnt og trutt over Hemsedal siden nyttår og snødybden måler nå imponerende 170 cm i skogterrenget rundt skianlegget. Mye snø åpner også for nye og spennende skiopplevelser utenfor de preppede løypene. Salgstallene hos utstyrsleverandørene viser en tydelig trend. Fler og fler ønsker å oppleve urørt puddersnø utenfor de preppede løypene i skianlegget.
- Vi har sett en god økning i interessen for off pist utstyr denne sesongen, sier Steffen Gulbrandsen hos SkiStar Sportshop Hemsedal. Salget av ski til off piste og randonné, skredsøkere og airbager øker hver gang pudderforholdene er gode. Salget av alpinski totalt har økt med rundt 40 % sammenlenket med i fjor, og typiske pudderski utgjør størstedelen av denne økningen.

Skikjøring i bunnløs puddersnø er en herlig opplevelse, men off piste krever også at skikjøreren tar ansvar for egen sikkerhet og gjøre egne risikovurderinger.

Tren skredsøking 
Alle som kjører off piste må forholde seg til snøskredfaren. I en skredsituasjon er de første minuttene kritiske og da må alle kunne utføre skredsøket raskt og effektivt. Da er det ikke nok å ha utstyret i orden - man må også være drillet i bruken av utstyret.

- Velger du å kjøre i bratt terreng utenfor de preppede og merkede løypene er det viktig å ha trent på bruk av sender/mottaker, spade og søkestang, sier Per Ola Seim i skipatruljen i Hemsedal Skisenter.

Eneste metode for å bli kjent med hvordan skredsøkeren virker er ved praktisk trening. Dette kan alle med skredsøker nå gjøre i skredsøkerbanen til venstre for avstigning Hollvin Express i Hemsedal Skisenter. Banen er gratis å bruke og svært enkel å betjene. Banen kan man benytte alene eller sammen med ski-venner.

Trygg off piste med SkiStar Experience 
Har du lyst til å teste off piste i trygge rammer anbefaler vi alltid å benytte en lokal guide. Dette gjelder også for alle som ikke er kjent i området. Erfarne guider hos SkiStar Experience Hemsedal viser veien til den beste snøen, og sørger samtidig for en trygg og god off piste opplevelse. Alle deltakere på off piste turer får låne skredsøker/-sender og sekk med spade og søkestang. Det blir selvfølgelig også gitt en innføring i bruk av utstyret før man begir seg ut i terrenget.

Les mer om skredsøkerbanen og guidede turer med SkiStar Experience på www.skistar.com/hemsedal.