Det er klart for verdenscup i kulekjøring i Myrkdalen, Voss førstkommende lørdag og søndag.

Etter fjorårets freestyle-VM, er Voss Freestyleklubb igjen klare for en ny verdenscuphelg. I over 25 år er det blitt arrangert verdenscup i kulekjøring i Voss.
- Voss er selve «kulesenteret» i Norge, og klubben har i alle år gjort en kjempejobb for kulekjøring, mener sportssjef for freestyle i Norges Skiforbund, Morten Skarpaas.

Det var i 1986 at det første verdenscuprennet ble arrangert i Voss. 28 år senere inviterer klubben nok en gang eliten til Myrkdalen på Voss.

Verdens beste kulekjører, canadiske Alexandre Bilodeau, er en av flere akrobater som er klar for helgas verdenscup. Bilodeau vant OL-gullbåde i Sotsji og i Vancuver. Verdenseneren valgte også å legge OL-oppkjøringa til Myrkdalen foran årets OL.

Blant de norske deltakerne er det flere unge som får sjansen til å vise seg frem på hjemmebane. Hedvig Wessel kommer nylig fra en åttendeplass i Japan, og er kanskje det største norske håpet på hjemmebane.
- Vi gleder oss veldig til å komme «hjem» til Voss, og håper at en eller flere av de norske kan være med og kjempe om gode plasseringer, sier Skarpaas.

 Følg rennene på fisski.com

Arrangørenes nettsider

Norges Skiforbund har tatt ut åtte utøvere til rennene i Myrkdalen, Voss til helga.

Disse stiller for Norge
Hedvig Wessel, IL Heming
Emilie Noel Amundsen, Aron Skiklubb
Frida Lødøen, Voss freestyleklubb,
Kristine Gullachsen, Voss freestyleklubb
Aurora Amundsen, Aron Skiklubb
Tevje Lie Andersen, Voss freestyleklubb
Knut Lemme, Voss freestyleklubb
Vinjar Slåtten, Voss Freestyleklubb