Påsken i Myrkdalen åpner med at Burton lager parkfest for kjørere fra 12 år og oppover. Sammen med hjelmsponsoren Anon arrangerer Burton et familievennlig arrangement der både snowboardere og twintip-kjørere er invitert. Og det beste av alt: Terje Håkonsen skal endelig sette signaturen sin på snøkledde fjellsider i Myrkdalen.


Ser frem til bra frikjøring

Mannen, som av mange regnes som snowboardsportens viktigste utøver gjennom tidene, har vært over hele kloden. Men det er fortsatt et par viktige hvite flekker på kartet.

– Jeg har aldri kjørt snowboard i Chamonix. Og jeg har aldri kjørt snowboard på Voss, sier Terje, som betyder at det er en tilfeldighet.  
– Jeg kjenner mange vossinger. Og jeg har sett masse bilder. Og fra det jeg har hørt må Voss og Myrkdalen være blant de beste frikjøringsanleggene i Norge.
– Hva skal til for at frikjøringen blir bra, i din verden?
– Et krav er at det kommer snø, gjerne mye om gangen. Så må det være variasjon i terrenget, gjerne en kombinasjon av skog og åpent terreng. Og lange runs.

 

Vil inspirere de unge

Burton Mountain Festival er en konkurranse for de små. En del av konsepet er at erfarne kjørere, som Terje, kjører en session sammen med de yngre. Det blir også en oppvisning, der brettstjernene viser frem sine heftigste kunster på hopp og andre elementer.

– Burton har skapt morsomme møteplasser for brettkjørere i norske skianlegg i 15 år. Målet med Burton Mountain Festival er å skape et familievennlig og inkluderende arrangement, som fokuserer på sunne verdier, sier Jan Erik de Lange Gullaksen, som er eventansvarlig i Burton Norge. Han lover økologiske burgere og god stemning. Terje Håkonsen gleder seg.

– Målet mitt med å være med på sånne arrangement er å inspirere de unge, sier Terje Håkonsen.

– Selv om de kjører ski?

– He he jo, jeg startet også med å leke på ski, men fant jo ut at følelsen og mulighetene på brett er mye større. Men for meg er ikke så farlig hva man foretrekker. Det viktigste er at unge folk kommer seg ut og får kjenne følelsen av å leve i og med naturen!