Allerede langfredag åpnet Folgefonna, eller Fonna Glacier Resort som de nå heter.
- Vi åpnet langfredag og holder åpent hele denne uken fra 10.00-16.00. Så liten periode med stengt heis fra 28.-30.april, deretter åpent 7 dager i uken fra 01.mai og ut sesongen, forklarer Andreas Skogseth, daglig leder.

At Folgefonna er lokalisert på en isbre gjør dette til et av landets mest snøsikre anlegg, men i år er det ekstra mye snø.
- Det er alltid mye snø på Fonna ettersom vi er lokalisert på Folgefonna isbre. Men akkurat i år er det rekord-mye snø. Ved midt-partiet i heisen har vi målt over 12 meter snø. Vi kan ikke huske sist det var like mye snø ved sesongstart på Fonna, sier Skogseth.
- Vi holder åpent minimum ut august slik snøforholdene er nå, legger han til. 

Skaper så mye snø noen form for problemer?
- Det skaper utfordringer knyttet til klargjøring av heistraseen og brøyting av veien. Det er ekstra viktig å «time» åpningen slik at vi ikke risikerer flere store snøfall på Fonna - da må vi grave frem heistraseen og veien flere ganger. Vi tok en sjanse i år med ekstra tidlig åpning til påsken, legger Skogseth til.

Med lang sesong har man god tid til å komme seg opp på "fonna". Men i følge Andreas Skogseth er det nå det er best forhold.
- Mange vil mene at forholdene akkurat nå er de beste. Vi har tørr og fin nysnø i anlegget og terrenget rundt Fonna. Men tradisjonelt er vel juni/juli også bra med fin grovkornet sommersnø. Hvis snøen blir for løs salter vi løypene, dette binder sammen snøen og gjør den enkel å bearbeide/tråkke/shape, sier han.
- Vi hadde meget bra besøk denne påsken, ellers forventer vi mye besøk den tradisjonelle åpningshelgen 01.mai. Siste uken i juni er alltid ekstra hektisk, med start skoleferie, alpinlag og sommer camps i terrengparken, legger han til.

Nytt av året er åpen langrennsløype. Tidligere var det kun mulig å få kjørt spor på bestilling. Også i terrengparken skjer det ting.
- Vi kjører åpen langrennsløype hele sommeren. Det blir noen nye elementer og rails i terrengparken, og Emil Fossheim er allerede på plass for å shape parken. Cafeen har fått en grundig oppdatering. Det ryktes at vi kanskje får på plass en ny kabelbane/wakebane på Espelandsvatnet, sier Skogheim.