Norges mest snøsikre alpinanlegg investerer 40 millioner i ny ekspressheis i år, og Røldal skisenter tar med dette steget opp blant de største alpinanleggene i landet. Etter planen skal heisen stå ferdig allerede før vinteren 14/15.
- Vi bygger en fireseters ekspressheis med komfortstoler. Heisen tar våre gjester nesten 300 høydemeter opp fjellet på under 5 minutter. Taubane Teknikk AS på Voss står for bygginga. Heisen skal ifølge kontrakten stå klar i løpet av november 2014, forteller daglig leder Oddvar Bratteteig.

 Hvor skal heisen gå?
- Heisen starter ved undergangen ved hyttefeltet i Håradalen, 680 meter over havet. Avstigningen blir et stykke ovenfor påstigning til Nutheisen og andreheisen, med enkelt adkomst til nybegynnerområdet, heisen til toppen og øvre varmestue.

Hva betyr den nye heisen for skitilbudet i Røldal?
- Vi gir nå familiemarkedet et enda bedre tilbud, og kan blant annet by på en sammenhengende, enkel nedfart i full bredde på over 600 høydemeter. Stolheisen bygges i et lite værutsatt område, noe som gir en garanti for få stengte dager. Kapasiteten i anlegget økes med 35 %, og allerede til vinteren vil vi teste ut plassering av deler av terrengparken nede i skogen, der det blir lettere å vedlikeholde og forme parkelementer. For frikjørere åpner den nye heisen blant annet store områder med skogskjøring, så denne utvidelsen blir et løft for alle våre gjester.
- I samband med heisen bygges nå Røldals første ski-in ski out hytter, og 40 byggeklare tomter står klare rett ved påstigningen til Røldal Ekspress, som er heisens offisielle navn. Røldalsterrassen med restaurant ligger i gangavstand fra heisen og hyttefeltet, og gir et flott tilskudd til skisenterets gjester.

Har du videre utbyggingsplaner for skisenteret?
- Skisenteret har hatt en jevn, organisk vekst, og skal fortsette med det. Vi legger til grunn en utviklingsplan vedtatt av styret. Vi har høye mål, og skal bli Norges største skisenter målt i tilgjengelig skiareal. Når trinn en og to av utviklingsplanen står ferdig har vi to ekspressheiser, 815 meter høydeforskjell og lengste nedfart på omtrent 7 km. Vår utbygging skal foregå trinnvis, og vi er overbevist om at kombinasjonen mest snø, variert terreng for alle nivåer og ubegrenset frikjøring vil få enda flere til å få øynene opp for Røldal i tiden fremover. Med stadig bedre veier i alle retninger, vil vi i løpet av noen år være i rimelig reiseavstand for bortimot 3 millioner mennesker. 

Til slutt, hvem er med på å finansiere den nye heisen?
- Skisenterets eiere Håradalen Utvikling og Otium har skutt inn egenkapital, og i tillegg aldri tatt ut utbytte. Opptjent resultat skytes utelukkende inn i videreutvikling av tilbudet til våre gjester. Vi har mottatt en million i tilskudd fra Odda kommune i kommunestyret 25/6-14, og Odda viser seg med dette som en viktig og fremtidsrettet partner for skisenteret.  Restsummen er finansiert gjennom Sparebanken Vest.